| tonyc7 a întrebat:

Daca doua persoane care se cunosc nu s-au mai vazut de mult timp, de ani de zile, iar cand se intalnesc intamplator pe strada si se revad fata-n fata, una din ele exclama catre cealalta ceva de genul: "Nu imi vine sa cred cat de mult ai imbatranit, te stiam cu totul altfel, ce mult ai imbatranit!", respectiva persoana in cauza se va simti prost in sinea ei, adica jignita? Sau mai degraba va aprecia dovada de sinceritate prin exprimarea acestei impresii? Voi ce credeti?

15 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Depinde, cat si-a constientizat imbatranirea.

| AnemonaP a răspuns:

Normal ca se va simți jignit/ă, indiferent de sex. Nimeni nu se bucura când aude ca a îmbătrânit.
Nu e prea mare sinceritatea, mai mult sună a tupeu.

| tonyc7 explică (pentru AnemonaP):

Tocmai am asistat la o astfel de scena dintre doua persoane, aparent prietene foarte bune. Si nu stiam cum sa reactionez mai intai, sa rad sau sa ma stupefiez! laughing)) Dar probabil un barbat nu s-ar simti atat de lezat la auzul unei asemenea replici precum s-ar simti o femeie. happy

| AnemonaP a răspuns (pentru tonyc7):

Cu siguranta s-ar simti. Si barbatii se simt foarte rau cand vad ca incep sa imbatraneasca, insa, majoritatea tin asta pentru ei si se prefac ca totul este bine.

Si totusi, imbatranirea e o chestie absolut fireasca, indiferent ca ne place sau nu. Deci cred ca ar trebui fiecare sa ne-o acceptam, fara a ne stresa din cauza asta.

Este un proces normal, natural, asta e clar. Insa, oamenii devin sensibili cand vad ca nu mai sunt tineri si se apropie cu pasi repezi de pensie. Depinde de la persoana la persoana cum tine asta sub control. Unii se accepta, iar altii schimba lucruri la ei. Trebuie sa facem sa ne simtim bine.

Ce anume crezi ca determina mai mult starea de rau la oameni vizavi de imbatranire? Teama de apropierea momentului mortii sau regretul ca nu mai pot trai bucuriile tineretii?

Nu cred ca are vreo legatura cu moartea, mai degraba, cu absenta tineretii sa spun asa. Sa te trezesti la o anumite varsta, sa ai cateva riduri si sa vezi firele albe, din ce in ce mai multe, normal ca afecteaza pe oricine. Toti iubim sa fim tineri, sanatosi si plini de oportunitati. Cu trecerea varstei, apar anumite probleme, si, de aici, nu ne prea convine acest proces.

| Hammurabi a răspuns:

De ce i-ai spune așa ceva unei cunoștințe pe care nu ai văzut-o de mult timp?
Te-ai fi așteptat să fie Benjamin Button și să întinerească odată cu trecerea timpului? laughing
În nici un caz nu e o dovadă de sinceritate.
E un truism de doi lei, care nu dovedește decât că cel care face afirmația asta, e o persoană pe care n-o prea duce mintea.

| Lioana a răspuns:

Nu se spune asa ceva. E normal ca oamenii sa imbatraneasca in timp si e aiurea ca o cunostinta sa-ti sublinieze asta. Stim cu totii ca imbatranim dar avem nevoie sa ni se spuna ca nu se vede pe noi asta. Deci, oricine s-ar simti prost daca i s-ar spune asa ceva, unii mai mult altii mai puțin, in functie de mentalitatea fiecaruia. Chiar si cei care trec usor peste asa ceva vor simti putin impunsatura.
De aprecierea sinceritatii nici nu poate fi vorba. Nimeni nu are nevoie de astfel de sinceritate. Doar stie fiecare ce vede in oglinda.
Parere sincera despre cineva atunci cand e vorba de minusuri se da numai atunci cand iti este ceruta parerea de catre acea persoana.
Iti spune asta o persoana din zodia berbec, zodia cea mai predispusa in a spune adevaruri dure in fata. Nu sunt multumita de aceasta caracteristică a zodiei mele si ma straduiesc sa o elimin din caracterul meu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu inițial m-aș supăra dar mai apoi aș aprecia dovada de sinceritate.
Acum depinde de la om la om cum s-ar simți.

| LittlePoppy a răspuns:

Va inghiti "dovada de sinceritate" ca pe o galusca fierbinte. Nimanui nu-i cade bine sa auda asa ceva.
Oare cel care face afirmatia aia sincera, nu a imbatranit intre timp? Sau la el/ea nu se gandeste.

| Vanessika a răspuns:

Sigur se va simți prost

| tonyc7 explică (pentru Vanessika):

Poate daca e femeie. Dar daca e barbat? happy

| Vanessika a răspuns (pentru tonyc7):

Aici ai dreptate. Dacă e bărbat probabil va rade și se va bucura de revedere. Dacă e femeie se va ofensa super tare și va trata totul cu o mare seriozitate. Chiar dacă sunt femeie, apreciez mai mult bărbații, sunt mult mai simpli, mai puțin prefăcuți și mai fără fițe.winking