| Florazul15 a întrebat:

Dacă folosesc trimmerul pentru epilatul pe față, părul crește mai gros și mai des?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu, e un mit că părul ras crește mai repede. https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Post_hoc_ergo_propter_hoc

| Drimmero a răspuns:

Nu exista o metoda de epilare in care firul creste mai gros sau mai des, astea sunt niste mituri zise din mosi-stramosi. Ca sa iti creasca parul mai des trebuie sa ai foliculi noi din care sa iasa par, tu cand epilezi/tunzi/razi smulgi sau scurtezi firul de par deja existent din foliculii deja existenti, brusc nu vor aparea alti foliculi de par din care sa iasa fire noi. Parul creste oriunde pe corp doar hormonal dictat de mostenirea genetica a fiecarui individ. Ai vazut chelosi care brusc devin pletosi dupa ce rad pe cap? e acelasi lucru in orice parte a corpului. Daca n-ai foliculi poti sa dai tu cu lama toata ziua ca e doar piele, nu creste nimic.

| Smmo a răspuns:

Da, mai gros. E ca la tuns. Nu ai precizat pe unde le ai, ca sa iti dam alternative.

| Florazul15 explică (pentru Smmo):

Am precizat, pe față

| Smmo a răspuns (pentru Florazul15):

Fata are multe locuri. Vrei sa scapi de parul de pe sub nas, de pe barbie, de pe langa sprancene, de la mustati sau ai par pe fata mai mult in general?

De pe pomeți

| Smmo a răspuns (pentru Florazul15):

Daca este mai in lateral, spre ureche, ai incercat sa il decolorezi cu decolorant de par, sau sa dai cu putina spuma facuta din bicarbonat dizolvat in apa calduta + sampon (lasat 5 min, apoi poate mai mult)? Daca e mic parul, ar putea fi suficient, nu mai trebuie sa il tai.
Daca este aproape de ochi nu e bine sa iti dai, ca sa nu atace ochii. Daca ai cateva fire, mai bine le smulgi cu penseta.
Cel mai bine as zice sa mergi sa te sfatuiesti o data cu o cosmeticiana, ar putea avea niste solutii mai bune pentru tine, ca asta face toata ziua. Pe urma, faci ce a zis ea daca ti se pare ok.

Este de culoare deschisă dar se vede pentru că este destul de mult. L-am luat cu trimmerul, acum sper să nu am surprize și după să mi se vadă nasol când creste. Pe spate tot cu trimmerul mă epilez, nu am optat pentru epilatul cu ceară din cauza unor alune care sunt destul de problematice, dar se văd destul de nașpa rădăcinile. Nu știu ce o sa fac când mă duc la mare pentru că îmi este rușine să mă dezbrac in costum de baie din cauza asta