| Fury a întrebat:

Daca spal o pereche de pantaloni la o temperatura mai mare decat cea indicata pe eticheta (pentru a-i face sa intre la apa deoarece sunt putin prea largi) ce consecinte negative ar fi ( se strica materialul, se decoloreaza sau chestii din astea...)
Multumesc

5 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Depinde de material, daca este lina sau bumbac, intra la apa daca nu, nu.Tot de tipul materialului depinde si consecintele negative. Oricum nu depasi 10grade fata de valoarea inscrisa pe eticheta.Si mai e ceva, materialul nu intra in latime, ci in lungime.Pentru siguranta, mai bine mergi la un croitor!

gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Desigur...se poate intampla ca materialul sa se increteasca...sa nu mai poti purta pantalonii, sau sa intre la apa in lungime, nu in latime...deci ideal ar fi sa-i modifici la croitor pentru a sta bine pe tine! In latime intra foarte putin materialele din bumbac, iar cele din lana, care se fac rar acum, intra f. mult la apa calda...chiar nu mai pot fi folosite.De aceea, cand un obiect de imbracaminte are o textura speciala... bumbac, lana, matase...trebuiesc retusati la croitor, pentru ca isi modifica textura la temperatura. Cele cu adausuri de poliester nu intra la apa, dar se incretesc...cum o dai nu-i bine...deci... ultima optiune...la CROITOR...sau mami poate sa ti-i ia putin in talie.nu-i asa de greu si sa continuie un pic pe solduri! Succes!

| MissCamelia a răspuns:

Se decoloreaza, labarteaza, scamoseaza, pentru mai multe informatii despre cosmetice si frumusete, intra pe blogul meu, gasesti adresa la profilul meu de pe TPU. xoxo

| isabell a răspuns:

Nu se strica materialul si nici nu se decoloreaza da daca de ex la pantalosi sta pe etichet 90 de grade si u ii bagi la 60 atunci o sa ai probleme poti sa scazi la 80 sau 70...

| EUSIATIT a răspuns:

Draga mea materialul intra la apa si inmuiati cu apa rece si lasati 2 3 ore dar daca materialul permite daca sunt sintetici sau blugi .nu trebuie sa i scurtezi la croitoreasa, nu in apa fierbinte nu ii baga pentru ca se increteste materialul ok ascultama pentru ca lucrez in domeniu ok pa