Si la solar te INROSESTI! Cine zice ca nu, minte.
Daca stai mai mult decat trebuie, faci chiar insolatie.
Eu am facut acum cativa ani, de Paste. Tin minte ca mi-a fost un rauuu...
Solarul il faci treptat. 4-5 ture de cate 10 minute, apoi maresti la 15. sau depinde daca merge din 5 in 5 sau din 4 in 4. Depinde de solar.
Nu sta din start 15 sau 20 de minute, ca o sa te arzi urat de tot!
Cand mergi la mare, dupa o sesiune de bronzare la solar NU te vei mai inrosi si te vei bronza uniform!
Se zice ca-i cangerigen ...si Eºurile sunt cancerigene.
In final, o sa traim doar cu AER... da si ala e poluat.
Eu zic ca, tot ce-i in exces e periculos. Daca il faci cu masura si nu f mult timp... e ok.
Te vei bronza la solar si vei capata un bronz uniform, nu te vei inrosi. Dar dupa cand te vei duce la mare trebuie sa folosesti o crema cu factor de protectie ridicat(50-30 spf) deoarece razele solare vor fi prea puternice si trebuie sa te protejezi.Este posibil sa te inrosesti daca nu folosesti crema. Da, solarul este periculos!
http://www.kudika.ro/articol/frumusete/4199/Pro-sau-contra-solar.html
Eu iti recomand daca te duci pentru prima data la solar sa stai 3 min, apoi a doua oara 6 min si a 3-ia sedinta 9 min dupa acestea 3 sedinte poti sta cate 15 min si nu te inrosesti asa, pentru ca pielea ta se expune treptat razelor uv si nu o sa te rosesti, in privinta petelor este posibil sa iti apara, anul trecut cand am facut sedinte solare nu mi-a aparut nimic, dar anul asta mi-au iesit cateva pe spate dar nu se vede foarte tare!