| anonimaalee29 a întrebat:

Dati-mi si mie o solutie.
Am puncte negre de cativa ani si nu pot scapa de ele. Am un ten mixt spre gras, cosuri am doar in perioada menstruatiei, insa punctele negre sunt permanente si foarte evidente. Am fost la un salon si mai rau mi-a facut...am avut semne pe fata 3 zile fiindca nu avea o aparatura buna.
Am cheltuit bani pe tot felul de sapunuri, geluri de curatare, lotiune tonica, apa micelara, crema hidratanta, exfoliant, masti. Niciuna nu ajuta. In ultimul timp mi se irita nasul foarte repede, chiar daca ma spal cu sapun.
As vrea sa cumpar de la Oriflame sistemul acela de curatare Skinpro, m-ar ajuta cu ceva?
Va rog frumos, vreau raspunsuri cat mai serioase! Sunt foarte inestetice si nu le mai suport! sad

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Periile alea sunt similare cu un scrub, iar daca perii lor nu sunt de calitate ( extrem de moi ) pot sa faca la fel de mult rau precum un scrub. Scrub-urile pot sa provoace microleziuni la nivelul pielii si astfel lasa bacteriile sa patrunda.

E normal ca pielea ta sa reactioneze urat la sapun si sa arate din ce in ce mai rau.
Nu folosi sapun pentru ca ingredientele care mentin sapunul in stare solida pot bloca porii, el lasa o pelicula pe piele care este mai greu de limpezit si pot rezulta puncte negre, puncte albe sau cosuri. Sapunul deshidrateaza tenul, are un pH mult prea ridicat care dezechilibreaza bariera naturala a tenului. Bariera asta poarta denumirea de ACID mantle, si are ca scop tinerea in frau a bacterilor. Daca tu pui un pH alcalin pe ten o sa iti predispui tenul la tot felul de probleme pentru ca distrugi microflora, iar deshidratarea tenului duce la si mai mult sebum care predispune la puncte negre ( la fel este si in cazul oricarui produs care contine alcool, el doar o sa iti agraveze productia de sebum ex : alcohol, alcohol denat, isopropyl alcohol etc ).
https://i.pinimg.com/......54588a.jpg

Foloseste un produs care curata tenul eficient, dar bland. Nu trebuie sa iti simti tenul ca si cum ai folosit detergent de vase pentru curatarea lui, si nici nu trebuie sa il nenorocesti folosind tot felul de perii dure de parca ar fi asfalt.
https://www.dm.de/balea-med-waschgel-ultra-sensitive-p4010355002280.html

Nu stiu ce exfoliant ai folosit, dar daca folosesti un produs chimic care pretinde sa exfolieze, dar nu are un Ph optim ( cuprins intre 3 si 4 ) sau nu il folosesti cum trebuie, nu o sa apara rezultatele dorite. Scrub-urile doar indeparteaza capul oxidat al punctului negru, dupa cateva zile el oxideaza din nou. Exfoliantul patrunde in pori si ii curata, in timp prevenind aparitia punctelor negre, albe si a cosurilor, iar tenul arata din ce in ce mai luminos. Cand se foloseste un produs exfoliant este obligatoriu sa folosesti spf minim 30, de preferat 50, zilnic. Eu cu exfoliere chimica am scapat de punctele negre.

TRATAMENT :

Eu folosesc BHA de la Paula's Choice, tine un an un flacon ( exista si varianta travel size de 30 ml ) :
https://www.paulaschoice.ro/......ent-2-bha/
De la minutul 1:40 pana la minutul 4 ai un scurt review al produsului : https://www.youtube.com/watch?v=jR0Uec59cLI&t=281s

btw: este lichid, mie imi place sa-l pun intr-o lingura si sa iau de acolo produs ca sa nu fac risipa :))

Exfoliantul se introduce treptat ( in fiecare saptamana mai adaugi o aplicare ), pe parcursul a mai multor saptamani, pana ajungi la utilizarea lui de 5-7 ori pe saptamana in functie de cum iti permite tenul. Niciodata sa nu il aplici de la inceput mai multe zile consecutive, risti sa-ti iriti tenul pentru ca este un produs cu ingrediente active si tenul trebuie lasat sa se obisnuiasca cu acest ingredient. Se aplica doar seara, pe tenul perfect curat si uscat ( daca te-ai spalat pe ten trebuie sa astepti 10-15 minute ca sa se regleze pH-ul pielii ) si se asteapta 15-30 minute pana sa se aplice alt produs peste el. Timpul de asteptare este necesar pentru ca el exfoliaza doar cand are un pH acid iar produsele de ingrijire si apa au un pH mult mai ridicat si ii "omoara" proprietatea exfolianta prin neutralizarea pH-ului.

Incearca sa eviti grasimile nesanatoase pentru ca si ele favorizeaza productia de sebum/aparitia punctelor negre. Consuma grasimi sanatoase ( Fructe oleaginoase, seminte, peste, avocado etc. )
Mie imi place sa imi fac o bautura cu apa, zeama de la jumatate de lamaie, o lingurita de miere si o lingurita de seminte de : chia, in, susan si mac. Cand imi fac salata (de fructe sau legume ) imi place sa imi pun tot felul de seminte ( seminte de dovleac, floarea soarelui, mac ) si oleaginoase.

Chiar daca ai tenul gras tot trebuie sa il hidratezi, ca sa ii infranezi productia de sebum. Daca tu ii dai hidratarea de care are nevoie, tenul o sa produca mai putin sebum. Este important sa folosesti produse fara iritanti si cu texturi cat mai lejere.

Astea sunt cremele mele preferate care se absorb foarte repede :
1. Bioderma Sensibio Light ( este baza in rutina tenului meu, chiar daca mai incerc alte produse tot ma reintorc la ea :)) - o recumpar de vreo 5-6 ani, de regula o cumpar online intr-o cantitate mai mare pentru ca in farmacii ajunge si la 70 de lei - 40 ml ), mie mi-a reparat tenul si atunci cand se descuama foarte rau din cauza temperaturilor scazute. Se absoarbe in 5 minute de la aplicare si de-abia ca o mai simti pe ten.

2. The ordinary NMF - Crema asta mi se pare potrivita pentru toate tipurile de ten, hidrateaza foarte bine si se absoarbe dupa 2-3 minute de la aplicare, se simte foarte lejera pe ten.

" Contine multi aminoacizi, acizi grasi, trigliceride, uree, ceramide, fosfolipide, glicerina, zaharide, sodiu PCA, acid hialuronic si multi alti compusi naturali care sunt prezenti in mod natural in piele. Formula nu lasa pielea cu un aspect gras. Ofera hidratare imediata si rezultatele dureaza din ce in ce mai mult daca nu se opreste aplicarea produsului. "

https://www.bilenegre.ro/....../index.php

Acidul hialuronic poate sa absoarba de 1000 de ori mai multa apa decat volumul propriu, hidrateaza foarte bine tenul si are o textura foarte lejera. Este important sa se aplice o crema hidratanta peste si chiar sa se pulverizeze apa termala/plata inaintea cremei - daca se aplica singur pe ten are tendinta sa deshidrateze tenul.

https://www.bilenegre.ro/....../index.php

Un alt ingredient fain pentru ten este niacinamida, este printre primele ingrediente preferate pentru ca ajuta cu punctele negre, estompeaza petele postinflamatorii si ofera multa luminozitate tenului.
https://www.bilenegre.ro/......e-ordinary

"Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei :

atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum "

sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html

5 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Pai gelul de curatare nu trebuie folosit pana vezi rezultate ci....toata viata laughing)))))))))))
Daca nu iti ingrijesti tenul si nu scapi de sebumul acela cum vrei sa iti dispara punctele negre?
In niciun caz sa nu folosesti sapun, face pielea sa produca si mai mult sebum.

| anonimaalee29 explică (pentru Bondarel99):

Folosesc gel de curatare dimineata, iar seara sapun, zilnic. Dupa ce folosesc sapunul ma dau cu crema hidratanta.

| Bondarel99 a răspuns (pentru anonimaalee29):

Sapunul produce sebum, nu e deloc recomandat, niciodata. Crema hidratanta atunci can ai tenul gras mai rau iti face, foloseste-o doar daca ai nevoie de ea si numai una potrivita pentru tipul tau de ten si nu in fiecare zi. Iar gelul de curatare trebuie sa fie pentru ten gras (iti recomand Avene, de 7 ani de cand il folosesc nu am mai vazut mai mult de 2 puncte negre si 2 cosuri la un loc), dar orice gel de curatare pentru ten gras ar trebui sa fie ok. Oricum puncte negre micute vei avea mereu, dar nu vor fi sesizabile, tu te referi la cele sesizabile.

| alina2k18 a răspuns:

Buna, poti incerca mastile de la sephora https://www.sephora.ro/......ise-363138
Eu am 4 din ele - grey, blue, yellow, green.
PLus plasturii tot de la ei.
Eu sunt multumita.
Spala-te cu un gel bland - bioderma, la roche posay - seara obligatoriu. Crema lejera nu nutritiva sau emolienta pentru ca nu isi are rostul avand ten mixt-gras. Scrub si masca eu fac la 5-7 zile, de exemplu azi e a 6 zi si imi simt cam incarcat nasul :D dar urmeaza si menstruatia deci nu ma asteptam sa am 7 zile tenul ok.
Dupa umila mea parere ar trebui sa incerci un salon mai de lux, dai 3 milioane dar pleci cu un ten super curat, fara semne si chiar e o experienta.
Eu faceam asta cam la 2-3 luni [ ca nah buget limitat :)) ] si in rest ma ingrijeam acasa.
Punctele negre daca sunt multe -cum e cazul tau- dispar doar extrase si dupa te ingrijesti tu bine si faci o curatare la salon la 6 -8 sapt.
Uite asa cum descrie fata asta aici se face un tratament facial > www.adelasirghie.ro/? p=186

| wonderwoman123 a răspuns:

Pt puncte negre eu folosesc AHA de la The ordinary. Pt a nu sporii formarea mai rapidă a lor, sa nu folosesti o crema grasă pe nas oricât de uscat ar fi.

| Claxon987 a răspuns:

Mie mi-a placut effaclar duo de la laroche posay, mi l a recomandat un dermatolog si chiar a fost bun

| geo69 a răspuns:

Salutare,cea mai buna solutie este sa faci o vizita la un cabinet cosmetic si nu unul oarecare ci unul serios, dotat cu aparatura si cu personal bine pregatit.NU incerca sa iti faci tratament de una singura.Pot aparea repercusiuni.Chiar tu ai scris ca ai incercat deja cate ceva, fara rezultate, deci asta este cel mai bun sfat.In rest, numai bine!