Buna:*
Ciclul iti vine depinde de organism.De exemplu mie mi-a venit la 11 ani iar lu varamea i-a venit la 14-15 ani.Acum depinde de organism si la fel si cu cresterea sanilor. Oricum cel mai important cand o sa inceapa sa-ti creasca sa porti bustiera doar cand faci sport ca sa nu ti se lase:*.
Depinde. In general, ar trebui sa iti creasca sanii si dupa aia sa iti vina. Cam pe la 13 ani ar trebui. Dar ai rabdare. Nu te alarma. Daca ai peste 16 poti. Dar daca nu ai, relax
Asta depinde de corpul fiecaruia. Dar sani cred ca de pe la 10-11 ani iar la menstruatie e foarte diferit : sunt femei carora le vine de pe la 9 ani iar altora pe la 16 chiar 17, dar in general intre 12 si 15 ani. mie mi-a venit la 13.
Nu este o regula ca la varsta x sa iti creasca sanii sau la varsta y sa iti vina menstruatia.Fiecare fata se dezvolta mai repede sau mai tarziu.Desigurexista si cazuri in care o fata se dezvolta prea repede sau prea tarziu. Spre exemplu, daca mnstruatia nu apare pana la varsta de 16-17 ani, trebuie consultat un medic.Deasemenea,daca menstruatia apare mai devreme de 8-9 ani, inseamnma ca este o problema.
Varsta medie la care incep sa se dezvolte sanii este de 10 ani, iar cea la care apare menstruatia este de 12 ani.
Numai bine!
TheDarkQeen13 întreabă:
Georgian1992 întreabă: