| Miruna19miru a întrebat:

De când ma stiu pielea mea a fost imperfectă, mereu cand ma lovesc sau zgarii imi rămân semne chiar si cand mi se ia sânge mie imi ramane semn. Așadar pe tot corpul am semne de când eram mică sau semne facute mai recent. Am semne pe spate de la coșuri. Am incercat tot felul de exfolieri cu mălai, dar de cafea, zahăr. Nu dispar, desi se îndepărtează pielea moarta.
Parca imi este si rusine uneori sa port ceva cu spatele gol sau picioarele sa le arat daca nu sunt bronzate. Stiri vreo crema care m-ar putea scăpa de semnele de pe spate macar?

Răspuns Apreciat de Editori
| IonutViciosul a răspuns:

După cum s-a spus și înainte, o vizită la medicul dermatolog ar fi cea mai bună alegere, chiar dacă tratamentele sunt uneori neeficiente.
Dar, înainte de a intra în detalii, trebuie precizat că pielea, în calitate de înveliș protector al corpului nostru, este supusă atât factorilor interni cât și externi. Poate fi influențată de multe lucruri și în primul rând s-ar putea ca zestrea ta genetică să găsească factorii de temperatură și presiune ca niște agenți externi nocivi și corpul tău "să fie mult prea preocupat" ca să mai poată regenera țesutul cum trebuie. Și eu am o problemă asemănătoare, am răni care nu s-au vindecat în decursul unor perioade lungi, hematoame mici ce nu se reabsorb și multe altele. Am observat că îmi este mai dificil în cursul verii.
În al doilea rând, dieta ta are o importanță majoră în refacerea pielii. Zahărul în exces, printre altele, afectează în mod negativ cicatrizarea și dispariția cicatricilor. Grăsimile vegetale (alune, semințe, măsline) îți vor ajuta pielea să se refaca. Precizez și detaliul "Hidratează-te!"
Nu trebuie să uităm nici de somn. Cu cât dormi mai bine (aș zice "și mai mult" dar 7-8 ore sunt suficiente) cu atât pielea ta este mai sanătoasă. Dacă dormi puțin, pielea își pierde din colagen (parcă, sau mă rog, o substanță acolo) și nu mai e la fel de elastică. Pare ridată, se agață ușor și multe altele.
Nu te putem ajuta în mod exact dar sper că vei trata cu atenție titlurile "Nutriție" și "Odihnă", sunt singurele unde poți influența în vreun fel situația. Genetica și bolile dermatologice în sine sunt niște paliere puțin studiate și se prezintă cu multe variabile și necunoscute.
Ca notă de final, semnele de la coșurile de pe spate ar trebui să fie ultima ta problemă. Statistic vorbind, atâta timp cât nu ai păr negru și lung pe spate (cum au bărbații), nu trebuie să te temi de nimic.

3 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Si eu am pielea sensibila cu tendinte de atopie si regenerare extrem de lenta.
Din pacate nu ai ce face, esti rea de carne cum se spune in popor.
Nu ai ce face cu scrubul cu cafea si malai, cel mult exfoliantele chimice te pot ajuta putin in ce priveste imbunatatirea aspectului general al pielii.
Pentru semnele de pe spate sunt diverse proceduri la dermatolog dar costa destul de mult, sute bune de euro pentru numarul de sedinte recomandate.
Cremele care sunt cu reteta pot ajuta, cele cu retinoizi.
Mai poti incerca suplimente cu colagen dar in cure de minim 3luni, daca iei o luna nu o sa vezi nimic.

| Reghqen a răspuns:

Ai putea să ii explici problema la medicul tău de familie, posibil să-ți dea el niște sfaturi despre cum să ai pielea mai tare, să nu mai fie așa sensibilă, dacă nu te va trimite la un dermatolog care cred ca o să-ți spună și cum să scapi de zgarieturi, semne.
Și eu am multe cicatrici, mi-am spart capul, fruntea la 5-6 ani, m-a cusut, medicat unchimiu, iar și eu tot ca tine am coșuri pe spate, pe piept, chiar dacă am observat ca încetu cu încetu încep să dispara acele coșuri parcă. Corpul este în continuă dezvoltare, schimbare, modificare, posibil ca o să dispară cu timpul, menține un stil de viață sănătos, mănâncă sănătos, activitate fizică multă, aleargă, dar dacă chiar însiști du-te și vorbește cu medicul tău de familie care cel mai probabil o să te trimită la un dermatolog.

| Sofer a răspuns:

Mergi la un medic dermatolog pentru problemele astea.