| yanny2112567231312 a întrebat:

De câteva săptămâni m-am tuns, aveam parul foarte lung și foarte mătăsos, însă acum de când m-am tuns mi se îngrașă foarte repede parul, trebuie sa ma spăl la 2 zile mereu. De ce e asa? Și cum sa remediez?

2 răspunsuri:
| Aberdeen a răspuns:

Și eu îl aveam lung, foarte lung, dar l-am tuns puțin mai sus de umeri. Îmi stă la fel de bogat și des, ba chiar mai bine. Are de asemenea tente de a se îngrășa mai repede, cam la 3-4 zile trebuie să îl spăl mereu. Poți să folosești un balsam, după spălare, sau diverse măști pe care le găsești pe internet cu nemiluita. Sunt benefice pentru părul care se îngrașă repede. Și încă ceva important: ai grijă la alimentație, pentru că în funcție de ce mănânci depinde calitatea părului tău, înțelegi? Ardei, morcov, vitamina C pentru păr...
Poate s-a întâmplat ceva cu organismul tău de când te-ai tuns, vreo deficiență de calciu (că tot e primăvară), poate stres, etc. Astea ar putea fi motivele.
Mult mult succes!

| alessia5158 a răspuns:

1.Firul de par scurt este mai apropiat de pielea scalpului decat unul lung, motiv pentru care se va incarca mai repede cu sebumul excretat la exteriorul pielii de catre glanda sebacee conectata la fiecare folicul pilos al firului( de par). Secretia de sebum este activata de hormonii androgeni(testosteron)---o crestere a nivelului acestora, stimuleaza glanda si, drept consecinta, creste "productia" de sebum.La puberi si adolescenti "fenomenul" este normal, fiziologic!
2.Vezi cateva recomandari in continutul articolului din link -ul: http://www.sfatulmedicului.ro/Ingrijirea-pielii/excesul-de-sebum_12614