| Mario1994 a întrebat:

De ce cei antrenori sau sportivi consuma colagen, tot felul de proteine?

6 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Iau ce spui ca li se termina benzina laughing si sa faca mai mult decat pot, baga cate ceva, o amandina, o substnta mai interzisa, altele care inca nu-s interzizse, de aia.
Pt ca daca ar folosi doara organismul lor nu ar mai avea aceleaqsi performante si poate ca ar avea probleme de sanatate.

Eu in afara de mincare normala, as interzice in sport orice altceva, doar apa si mincare obisnuita, orice altceva interzise, ce inseamna rahatu asta, hai sa iei tot felul de chestii sa arati tu nu stiu ce mare peste prajit esti laughing de fapt cu ajutor din alta parte, deci nu-i meritu tau, e clara.
Mai vazusem o reclama cu nu stiu ce inotator, ca teaf facut bro laughing spuea altuia, unui fost sportiv de ac u mii de ani din Grecia care se spune ca cistigase nu stiu cate medalii sau premii, pana acu nu mai fusese nimeni in stare de asemenea performante ce realizase ala.

Dar ala saracu banui ca nici apa nu avea timp sa bea, iar asta la intrecut pentruc a uite ce fac sportivii din ziua de azi, se indoapta cu tot felul de chestii ajutatoare, ceea ce nu-i deloc corect.

Asa las ca vad eu cum fac, imi pun piese de cyborg si sai vad pe smecherii astia dupa laughing

| anonim1920 a răspuns:

In functie de rezultatele pe care vrei sa le ai trebuie sa mananci ceea ce trebuie si cat trebuie?

| lucianMKSro a răspuns:

Sportivii și antrenorii consumă colagen și diverse tipuri de proteine pentru a-și îmbunătăți performanța sportivă și pentru a ușura recuperarea.
Hai să le luăm pe rând.

Colagenul

Colagenul este o proteină structurală esențială pentru țesuturile conjunctive, inclusiv articulații, ligamente și tendoane. Consumul de suplimente de colagen poate ajuta la menținerea sănătății acestor structuri și la prevenirea leziunilor.
Colagenul ajută la recuperarea mai rapidă după antrenamente intense sau leziuni, contribuind activ la repararea țesuturilor afectate și la reducerea inflamației.
Pe lângă beneficiile pentru articulații, colagenul ajută și la menținerea elasticității și hidratării pielii, ceea ce este important pentru practicanții de sporturi de contact.

Proteinele

Proteinele sunt esențiale pentru creșterea și repararea țesutului muscular. După antrenamente, consumul de proteine ajută la repararea fibrelor musculare și la construirea masei musculare prin refacerea rezervelor de glicogen din mușchi.
În perioadele de dietă sau de antrenament intens, proteinele ajută la menținerea masei musculare, prevenind catabolismul (descompunerea musculară).
Proteinele au și un efect termogenic, ceea ce înseamnă că consumul lor poate ajuta la creșterea ratei metabolice și la arderea mai eficientă a caloriilor.

Sper că ți-am răspuns ân mare la întrebare. happy

| SkandallKamataru a răspuns (pentru lucianMKSro):

Asa zice chat gpt? laughing

| lucianMKSro a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Întâmplător, vând atât proteine cât și colagen, așa că am infomații destul de complete cu privire la beneficiile pe care le au pentru organism.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru lucianMKSro):

Poate ai tu informatii complete, dar tot de pe chat gpt ieihee hee