Alea care au ten perfect nici eu nu le inteleg. Pe cele cu acnee le mai inteleg ca vezi in jur atatea fete cu ten curat si vrei si al tau sa arate macar un pic ca al lor.
Din punctul meu de vedere sunt zeci de răspunsuri la această întrebare. Pentru că, în realitate, când alegi să faci asta, o faci pentru tine. Iar pentru fiecare fată, machiajul înseamnă altceva.
Unora le oferă încredere în sine, altele nu se simt „complete" fără el, altora le place pur și simplu să experimenteze etc.
Cred că orice soluție cosmetică pune aceeași problemă, fie că ești fată sau băiat. De ce alegi să te îmbraci cum te îmbraci, sau de ce alegi să-ți faci tatuaje, sau de ce alegi să mergi la sală etc.
Cred că oricui îi face plăcere să se joace cu o pensulă prin vopsea. Plăcerea de a face asta poate avea rădăcini și în instinctele noastre tribale. Dar, așa cum ai observat și tu, poate avea pur și simplu o funcție cosmetică, aceea de a acoperi un defect pe care fata respectivă nu-l dorește vizibil.
Dar, mai mult decât atât, e posibil ca fetele pe care le vezi tu că nu au niciun coș, să apară așa tocmai pentru că s-au machiat bine.
În același timp, cosmeticele de calitate din ziua de azi țin cont de permeabilitatea tenului. Deseori e mai sănătos să îți aplici un fond protector decât să-ți lași pielea în contact direct cu praful și impuritățile din aer.
Cineva spunea ca : "machiajul te face o mai buna varianta a ta" si are dreptate, machiajul te face sa ai mai multa incredere in tine, te face sa te simti frumoasa ( chiar si pe cele care se machiaza groaznic).
Machiajul folosit corect poate sa ajute pielea, o protejeaza impotriva razelor uv si a poluarii ceea ce e mult mai bine decat sa iti lasi pielea "sa respire" asa cum spui tu. Traim intr-un mediu toxic deci e mult mai bine sa iti faci ceva lejer cum ar fi sa aplici o crema bb.Nu mai e ca acum 100 de ani cand machiajul imbatranea pielea ducand la aparitia ridurilor si a altor probleme, putea sa te si omoare.
Daca era asa de bun fondul de ten, de ce nu e recomandat pentru persoanele cu acnee? O imprastie mai tare... Niciodata unsoarea de pe fata nu se compara cu atitudinea si frumusetea naturala. Nu te mai lasa manipulata de marea industrie a frumusetii. Ca ei vor sa isi vanda produsele nu le pasa de noi.
Tu ai citit macar ce am scris eu? unde am spus ca fondul de ten e bun pentru acnee, poti sa te intorci in pesterea de unde ai venit daca chiar crezi machiajul are doar efecte nocive. bafta sa gasesti frumusetea naturala, fiecare avem defecte. te minti singur daca crezi ca o fata care o vezi frumoasa nu poarta nici un strop de machiaj, nu stiu cu ce boite umblii tu de se dau cu unsoare.
De fapt, nu ma mint. Sunt un caz viu. Am avut acnee urata rau si lumea ma aprecia asa cum eram. Nu era nevoie sa par ceva ce nu sunt. Si nu sunt singura. Sunt o gramada de fete care chiar daca aveau acnee erau super frumoase si nu se mai gletuiau atat si se temeau de ce cred altii. Eu ti-am zis-o ca un sfat, nu o lua ca pe o critica. Nu doar aspectul conteaza, ci si atitudinea. Imperfectiuniile ne fac frumosi. Nu plasticul bagat in noi sau gletuiala. Eu raman in pestera, tu in superficialitate si sub o masca a iluziei. Pot sa fiu si regina frumusetii, degeaba daca ma comport ca un rahat.
Sincer, nu am nevoie de sfaturi.
am raspuns stict la intrebarea lui anonimalee si atat.
fiecare cu opinia personala, depinde si ce fel de imperfectiuni, te inteleg ca ai vrut sa spui ca uneori conteaza si caracterul dar nu prin felul tau de exprimare. din moment ce spui "gletuiala" eu ce parere crezi ca mi-am facut despre tine? practic te iei de orice fata care din motive personale foloseste un fond de ten
Na... Eu cred ca iubirea si aprecierea fata de sine, bate orice. Daca toti am fi naturali, poate ca am incerca sa apreciem mai bine si lucrurile care,, ni se par urate" si sa vedem dincolo de ele. O zi faina
Machiajul ajuta la iluzionare.,, Iluzionarea,, ca gletul de pe fata le face atractive. Am vazut fete care au cosuri pe fata si arata de mii de ori mai bine decat cele machiate. Naturaletea si confidenta sunt sexy. Nu faptul ca te dai cu glet pe fata. Machiajele se pot cumpara, atitudinea nu.
1. Machiajul îți da încredere in sine.
2. Machiajul e o trecere de la copilărie la adolescenta. Machiajul pentru fete si femei e o trăsătură definitorie, la fel ca rochiile si pantofii cu toc. Asta ne deosebește de bărbați.