Daca esti barbat trebuie neaparat sa fii paros, imputit, neingrijit si nearanjat? Nu e deloc aiurea sa te ingrijesti, nu zic sa o dai in extreme, ma refer la ceva de bun simt, pana la urma imaginea si aspectul tau fizic este cartea ta de vizita, felul in care arati vorbeste de la sine de multe ori cum esti tu ca om. Sunt barbat dar am un ritual de ingrijire destul de bine pus la punct, tuns la 3-4 saptamani cel tarziu, par facial aranjat o data pe saptamana, nu pot spune barbierit pentru ca nu folosesc lama, ma aranjez cu masina de tuns barba, am mai mereu look-ul fresh, nu cred ca trebuie sa zic si faptul ca ma spal zilnic pe corp si cap, creme de hidratare a tenului pentru a-l avea cat mai curat si elastic posibil, sa nu simt fata ca ma strange, oricum dupa o plimbare pe afara se strang bacterii, praf si alte mizerii pe ten dar e partea a 2-a, si eu umblu cu haine care ma avantajeaza, curate mereu, imi place sa miros bine, toate astea imi dau mie confortul de om ingrijit. Indiferent ca esti barbat sau femeie, e de bun simt sa te aranjezi, sa ai grija de tine, nu neaparat pentru ochii lumii cat pentru a iti arata tie respect. Imaginea ta e oglinda persoanei tale.
Fa breh ce vrei, dar nu exagera. Vrei sa te barbieresti sa ai fata de bebelus zi de zi? Bravo tie, nu vad nici o problema in asta! Vrei sa te epilezi pe miini, pe piept, sa iti faci sprincenele la salon? Well... atunci mai bine te duci si-ti tai ce atirna degeaba in fata. Legat de haine, e important sa te simti tu bine. P.S. Da, stiu, sunt usor exagerat. Pe mine ma amuza teribil astia cu alura de feti-frumosi, mai ales cand ii vad pensati, asa imi vine sa le pocnesc una dupa cap... dar sunt constient si ca aici nu e Iran totusi, iar daca vrei sa te imbraci in roz, cu tocuri, si sa te rujezi, desi ai mustata ai acelasi drept sa o faci la fel cum si eu am dreptul sa ma imbrac ca un boschetar.
Nu e greșit sa te îngrijești.Sa te speli, sa te faci cu o crema, sa te dai cu un deodorant, sau sa te epilezi dacă ai apr în exces și e deranjant.Nu e greșit nici sa te îmbraci cum iti place, dar cum spune și alții pe aici, cu o limita.
Si mie imi ziceau ca arat ca un salbatic
Oamenii mereu comenteaza orice faci.
Mătușa o spune din perspectiva ei, și are dreptate. Femeile prefera bărbații care arata a bărbați. Dar greșește când pretinde ca tu sa renunti la propriul stil și identitate, sa te transformi într-o marioneta ca asa cer,, tiparele'' societatii românesti.
Bănuiesc ca mătușa a fost educata în stil comunist, nu e vina ei.
Fii tu însuți, fii fericit.
Cheers
Metrosexual e termenul potrivit. Nu stiu de ce se foloseste termenul asta, ca nu are legatura nici cu orasul nici cu sexualitatea
Nu este greșit sa te îngrijești nici ca barbat nici ca femeie, însă depinde acum ce înseamnă aceasta "ingrijire" pentru tine.
Oamenii sunt rai când vine vorba de aspect și își exprima părerile având în vedere ca ei sunt aiurea
Cat despre barba, este într-adevăr ceva masculin și atrăgător
Bărbații da în general sunt lăsați de la mama natura cu par etc pentru ca este un atribut masulin însă este ceva inestetic sa ai prea mult par din punctul meu de vedere
Dacă tu te simți bine asa cum ești nu vad de ce sa faci schimbări numai pentru ochii lumi
Gay ești considerat atunci când te machiezi sau ai un anumit comportament diferit fata de normalitate, ca și bărbat ma refer
Metrosexual poate, dar gay nu prea cred...
In general noi, baietii/barbatii, vrem sa parem puternici.
De aia se si iau de tine.
Trebuie sa fii puternic sau sa dai impresia.
Atunci cand faci lucruri de femei, gen sa iti faci unghiile, genele sprâncenele: automat tinzi sa pari femeie. Adica slab.
Si pentru ca avem un ego si un perfectionism bine inradacinat in fiinta noastra, tindem sa luam la misto pe altii.
Barbatul e un simbol pentru putere, in timp ce femeia e un simbol pentru sensibilitate sau frumusete.
De aia se ia lumea de tine. Pentru ca amesteci oalele, sa zicem.
Nu e nimic rau in a te ingriji, dar depinde ce actiuni pui in practica.
Unele pot parea mai barbatesti, iar altele mai femeiesti.
E o problema daca iti faci unghiile colorate, te machiezi si porti haine stramte pe c****
Nu zice nimeni sa nu iti mai iei din sprancene, astfel incat sa nu fii din clanul monosprânceană dar nici să nu exagerăm!
Depinde de tine ce vrei si daca iti pasa cu adevarat de ce zic ceilalti.
Si judecand dupa faptul ca ai scris aici astea, se pare ca iti pasa
Dar tu sa ai grija de tine.
Apa si sapunul, combinat cu un parfum; astea sunt sfinte!
Sper ca te-a ajutat aceasta mica prelegere bafta
Nu e gresit.
Numai barbatii lenesi gandesc ca e gresit.
Astia de le spala mama sosetele pana la 35 de ani pana isi gasesc proasta.
Eu sunt barbat si nu sunt de acord cu ce zice matusa ta.
Nu traim in pestera sa avem nevoie de par.
Pe mine ma jeneaza parul si imediat cum transpir ma irit.
Nu este greșit deloc sa te îngrijești, fata sau băiat, asta nu contează.
Nu este greșit sa te machiezi (spun in cazul unora).
Nu este greșit sa porți alte haine, sa-ti alegi alt stil.
Toți avem libertatea sa fim exact cum vrem noi. Scuza-mi expresia, dar trebuie sa te doară undeva de părerea oamenilor din jur când e vorba strict de ce te privește pe tine ca om.
Nu trebuie sa iti traiesti viata in functie de cum iti spun altii ca ar trebui sa o traiesti. Faci ce vrei tu si ce te face fericit.
Nu e mereu calea cea mai usoara dar cand te vei gandi peste 10 ani vei regreta ca te-ai conformat doar ca sa faci pe plac altora, si nu tie.
Be happy?
DaciaRomania întreabă: