| Dana2103 a întrebat:

De ce mi s-a absorbit fondul de ten? A disparut de pe față la ceva timp

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pt ca nu ți ai hidratat suficient tenul și fiind uscat, s-a hidratat cu fondul de ten ceea ce nu e bine.
Hidratează ți tenul cu o crema hidratanta, aplica Primer, apoi fondul de ten și fixezi cu o pudra.
O alta explicație ar fi ca fondul de ten nu este bun.

| Speranta12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Am si eu o intrebare tot pe tema asta, scuze ca intervin. Ca sa inteleg, trebuie folosit si primer dupa ce ai aplicat crema hidratanta? Si dupa cate minute de la crema hidratanta trebuie aplicat primerul? Iar fondul de ten trebuie aplicat imediat dupa primer sau trebuie asteptat?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Speranta12):

Tenul se curata apoi se hidratează cu o crema. Lași 5-10 min și aplici Primer. Depinde de ce Primer ai tu nevoie. Dacă ai porii dilatați atunci vei vrea un Primer care îți matifieze fata și nu e nevoie sa stai mult cu el după aplicare. Dacă ai un ten f uscat, iei un Primer pentru hidratare pe care îl aplici sau nu, pentru ca ai pus deja crema. Dar merge și acel Primer, el face machiajul sa reziste mai mult. Primarul de hidratare este mai cremos și va trebui sa l lași 2-3 minutele pe fata. Apoi aplici fondul de ten cu pensula sau degetele curate după care tapotezi cu buretelul umed. De ce umed? Pt ca se inmoaie și tapetează mai bine. De ce nu aplicam fondul de ten direct cu buretelul? Pt ca buretelul înghite mult produs. Sper ca te am ajutat.

Wow, multumesc mult! M-ai ajutat sa inteleg mai bine. Eu cred ca am un ten uscat pentru ca nu mai e asa fin ca inainte. Cineva mi-a spus ca am tenul uscat pentru ca ma spal de cand ma stiu cu apa si sapun si ca acesta ar arde tenul. Am 19 ani. Cu ce ar trebui sa curat mai bine tenul inainte de crema hidratanta?

Mi-am cumparat pe vara prima crema hidratanta de la Gerovital una obisnuita verde Gerovital Plant. Si mirarea mea a fost ca a disparut de pe ten dupa o ora si ceva si nici macar nu aveam fond de ten. E normal asa ceva? Nu am mai folosit acea crema hidratanta dupa aceea.

Eu am tenul uscat și folosesc gelul de curățare de la cerave, iar crema hidratanta tot de la cerave care are și SPF. Dacă ți a dispărut înseamnă ca nu hidratează suficient ceea ce înseamnă ca nu este dedicată tenului uscat, ci al celui gras sau normal. De obicei cremele pentru ten uscat sunt mai consistente, pentru ca tenul sa fie hidratat mai mult timp in timp ce cremele pentru tenul gras sunt ca aceea pe care ai avut-o tu. Unui ten gras care lasă sebum ii trebuie o crema care sa între Imediat in piele pentru ca oricum el lasă sebum.

Am inteles. Cu un lucru te mai deranjez, o crema hidratanta cam cate ore trebuie sa stea pe ten? Trebuie sa o mai reaplic pe timpul zilei sau trebuie sa las doar stratul pe care l-am dat de dimineata?

Pai uite eu o folosesc de 2 ori in principiu și este de ajuns. O folosesc dimineața după ce fac dus. Și seara după ce fac dus. Dacă pe timpul zile fac dus sau ma spăl pe fata, aplic. Eu am tenul atât de uscat încât dacă ies de la dus și stau jumate de ora fără crema îmi simt fata foarte deshidratata. Tu o folosesti de câte ori simți ca trebuie sa te hidratezi. Marog, asta nu înseamnă ca trebuie sa ți dai de 7 ori pe zi ca nu e Ok. Dar de câte ori te speli pe fata, aplici și crema. Legat de fondul de ten ca am vb mai sus, sa nu te culci noaptea cu el pe fata. Aveam un obicei vechi in timpul liceului sa adorm cu el pe fata și dimineața făceam baie. Și îmi ieșeau coșulețe mici. De ce e greșit: in primul rând pe timpul zilei noi acumulam bacterii pe fata. Bacteriile stau in fondul de ten. Fata trebuie sa respire, dormind cu fondul de ten iritam fata și apăreau coșulețe. Pielea nu respira din cauza fondului de ten și a pudrei. Plus de asta murdăream fata de perna și rămâneau bacterii și pe ea. După ce am început sa nu mai adorm machiata, mi au dispărut și coșulețele. Multe fetele de la obiceiul aceasta ajung la coșulețe, nu își dau seama și fac acnee.

7 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Depinde de calitatea lui. Dacă nu cumva ți s-a luat culoarea pe mască...
Alege unul rezistent la transfer cu acoperire impecabilă (L’Oréal Paris, Catrice HD Liquid Coverage, Bourjois 123 Perfect etc).