Da, cunosc. Sunt și de sex masculin, mai îndrăzneți, care se gândesc să investească, doar după o anumită vârstă în aspectul lor fizic. Cred că își doresc o schimbare a imaginii, vor să se accesorizeze cu stil, să arate șic... S-au săturat de ceea ce vedeau zilnic in oglindă.
Pot exista diferite motive, pentru care vor să adopte un look nou:
- vor să arate impecabil.
- au o stare de spirit tânără și vor să arate cât mai "hottiest" (se parfumează de câteva ori pe zi, merg la sală)
- nu își acceptă vârsta (unii revin la culoarea naturală, prin vopsirea părului, Se zice că încărunțirea e semn de bătrânețe, dar aici nu mă refer la excepțiile care încărunțesc de la 25 de ani, pe fond genetic sau din alte cauze)
- sunt in căutarea unui partener de viață. Sunt singuri (neinsurati/divorțați/văduvi)
-s-au gândit că ar fi timpul să facă o schimbare in acest sens, pe principiul că "niciodată nu e prea târziu".
- altii sunt incurajati de partenerul de viață/de prieteni să recurgă la o schimbare de look.
- vor să agațe ceva mai tânăr. Nu poți avea succes arătând nasol.
Cine știe?! Până la urmă, și bărbatul e un mister.
Simt că se termină și mai vor înainte de final. Eu la fel ca ei. Mai am un singur fir de păr și îl piepten vâlvoi.
Daca nu se aranjeaza spuneti ca sunt boschetari, daca se aranjeaza ca de ce o fac, nu va mai intelege nimeni. Aspectul fizic iti da incredere de sine mai mare, iar o freza potrivita iti schimba fizionomia, vestimentatia potrivita te arata altfel, iar astea chiar te pot intineri pe moment cativa ani, sa nu mai spun si de aranjarea barbii. Unii la 45-50 de ani chiar merg la sala, nu-si arata varsta si le place sa se poarte mai casual de fel, ne pot da lectii de prestanta astora mai tineri uneori.
Statistic vorbind... daca prin look faci referire la o aparenta mai frumoasa sau mai buna ca inainte, presupun ca cele mai multe persoane se schimba in tinerete, inainte de varsta mentionata de tine. Dupa mai putine chiar.
Pentru ca isi pierd fizicul, si fac eforturi sa arate bine pentru sexul opus la o varsta mai inaintate, ca ei tot sa f ce pot urmaresc.
Cat aveau fizicul, nu prea era nevoie sa dea asa mult interes a chestiilor care de fapt conteaza mai putin, ca asta e adevarul.
Cand un barbat arata bine, te atrage si in slipi la strand cu parul facut varza de la apa.
Eu nu am observat acest lucru, nici nu am cum sa stiu cum se imbracau sau cum aratau cand erau mai tineri fata de cum arata acum.
Orice tanar se ingrijeste si aspectul fizic, chiar si aia la 40 sau 50 de ani aveau grija de cum aratau cand erau mai tineri.
E logic ca la 40 sau 50 de ani nu te mai poti imbraca ca la 20 fiindca ai arata ridicol.
Ce sens are să își schimbe look-ul la o asemenea vârstă? Și cum să se schimbe,să își facă tatuaje, piercinguri, să își vopsească părul albastru și să-și facă freza o creastă? Nu.Acela nu este un bărbat adevărat care nu este stabil și nu rămâne așa,nu are autocontrol,atât psihic cât și din punct de vedere al comportamentului său, al faptelor sale vizavi de societate și purtarea sa față de ea, de soția lui. Dacă ea, femeia m-a plăcut atunci când ne-am cunoscut atât fizic cât și din punct de vedere al psihicului și a acceptat să devină partenera mea de viață, eu dacă sunt bărbat adevărat fac tot ce ține de mine să mă mențin sănătos și elegant.Deși înaintarea în vârstă ne va schimba pe toți mai mult sau mai puțin, la fel cum eu o iubesc și țin la ea, așa și ea ar trebui să țină la mine indiferent de ce ne va rezerva viitorul, să fim alături unul de celălalt și să ne sprijinim.
Din punct de vedere strict biologic, sistemul nostru hormonal incepe un usor regres dupa varsta de 30-35 ani. Apare atunci o dilema care pe unii ( femei sau barbati in egala masura ) ii bulverseaza. De ce pana ieri nu conta ce sau cat mananc, cat alerg si aratam totusi bine, iar acum conteaza si un biscuite in plus ca sa nu mai arat atat de bine? Sa nu uitam ca dorinta de a fi admirati, de a exercita atractie, nu dispare la nici o varsta. Aici as putea sa ma conectez la intrebarea ta. Daca sistemul hormonal nu ne mai este chiar un aliat de nadejde, avem totusi un alt aliat numit "intelepciunea". Am invatat in timpul asta lung in care sistemul hormonal ne promitea parca zambind, ca putem stapani lumea, si pana la momentul in care acest aliat dispare usor, ca, un zambet, un parfum, o camasa potrivita, un simplu moment de ascultare privind in ochi, un timp mai scurt dar mai eficient petrecut la sala, un simplu multumesc sau orice alta pagina din codul manierelor ne fac mai luminosi, mai usor de remarcat cu mai putin efort. Sunt sigur ca nu am reusit sa fiu foarte explicit, tocmai pentru ca nu toti cei ce inainteaza in varsta urmeaza acest traseu.
Pentru că nu le pasă de cum arată sau pentru că în tinerețe, se consideră niște prinți.
Pentru că doar cu timpul, frumusețea se pierde și încearcă prin tot felul de metode să arate din nou bine, dar eu cred că prea târziu.
"Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată. Ceea ce pierdem, pierdem pentru totdeauna."
Sănătate și dacă ți-a fost util sfatul meu, aștept și eu o fundă din partea ta : )) Mulțumesc!
S-au săturat de indicațiile de stiliste ratate ale nevestelor cicălitoare și fac revoluție.
Nu este o regula. Poate în sfârșit în viata acestei persoane ce a ajuns la vârsta respectiva s-a întâmplat.un lucru total neașteptat și imprevizibil la,, care nici persoana în cauza nu se aștepta,, și anume,, persoanei i s-a schimbat insfarsit viata, a scăpat de sărăcie, a evoluat ca om, ca job, o ajuns la o scara sociala mai înaltă, și-o schimbat stilul vieții, a ieșit din zona de confort, i s-a schimbat drastic viata în sine în urma unor schimbări majore în viata sa.
Și-o găsit o partenera, la schimbat total iubirea oferita /primita de la persoana lui draga, ceva un lucru i-a dat efectiv în vibe sa se schimbe ca,, mental și de alti factori psihosociali care ia cauzat multă suferință pana la clipa inițială în care viata ia oferit o noua șansa, un nou început.
Pe taică-meu îl vedeam mereu ca își făcea,, freza " în în oglinda deși avea în jur de 50 de ani, se parfuma, parca și vestimentația și-o schimbase, ma uitam asa atent uluit la el,, ce doamne iartă-mă la schimbat asa de mult de tine asa mult la aspectul lui fizic", nici eu nu ma aranjasem asa, chiar atitudinea lui 'pro viata' ma determinase și pe mine sa îmi fac mereu freza, dacă nu îmi făceam freza nu ieșeam din casa nici pana la magazin. Ceva, un lucru necunoscut s-a produs la el, căci,, pe când era mai tânăr nu se aranja asa, nu acorda atâta atenție aspectului fizic.
Pot fi și alte cauze cum ar fi :
- vârsta;
- neîncredere în sine, asa încearcă sau crede ca compensează unele lipsuri, defecte sau insecuritati;
- Ar putea fi și un coping mechanism, sa nu decada psihic din cauza unor motive întemeiate sau neîntemeiate.
În sinea lui încă se simte tânăr, copil, plin de speranțe, energic, cu o stima de sine crescuta.