Folosirea ocazionala a unui produs cu ingrediente benefice pentru ten nu o sa te ajute sa vezi rezultate spectaculoase. Ce masti folosesti? Pentru acnee ce tratament folosesti? Folosesti o crema hidratanta? Ai grija la alimentatie? Evita lactatele timp de o luna si vezi cum se comporta tenul tau.
Pe scurt : Emulsia matifianta hidratanta de la Gerovital sau Skinoren ajuta la tratarea petelor iar acneea este cu mult ameliorata daca consumi minim 3 luni probiotice sau simbiotice
Nu te astepta la minuni peste noapte pentru ca nu o sa se intample asa ceva, hiperpigmentatia se produce usor dar necesita timp pentru tratare. Doua variante foarte bune sunt Skinoren si Emulsia matifianta hidratanta de la Gerovital, eu as merge pe a 2-a varianta pentru ca are mai multe beneficii pentru ten.
https://www.farmec.ro/......a-431.html
Daca te tin nervii si picioarele :)), revista Unica vine cu o crema gerovital happiness cu afine la pretul de 13 lei dar se gaseste foarte greu crema asta si trebuie sa o cauti mai mult. ( gama a fost scoasa de la vanzare, crema asta are prima jumatate a listei de ingrediente identica cu emulsia matifianta hidratanta, cealalta jumatate a listei de ingrediente nu e importanta, desi ea e ok ca formulare, pentru ca ingredientele sunt sub 1% ) Crema are termen pana in luna mai 2018.
Pentru hiperpigmentarea postinflamatorie poti sa folosesti Gerovital Derma+ Emulsie matifianta hidratanta ( ingredient activ : niacinamida ) sau Skinoren gel 15% ( ingredient activ : acid azelaic ). Ambele produse le gasesti in farmacie, eu as recomanda sa folosesti produsul de la gerovital ( ambele au efect benefic si asupra acneei dar eu si alte persoane nu l-am vazut cand vine vorba de Skinoren, poti sa intrebi mai intai daca au mostre pentru crema gerovital ). Daca mai ai probleme cu cosurile nu le stoarce pentru ca cicatricile se vindeca mult mai greu si e nevoie de o rutina foarte bine pusa la punct ca sa le ameliorezi.
Daca vrei sa folosesti Skinoren ( e foarte bun pentru pete dar Emulsia de la Gerovital este si ea la fel de buna pentru pete doar ca ofera si luminozitate tenului ) incepi aplicarea gelului skinoren doar seara, de 3 ori pe saptamana, dupa de 4 ori pe saptamana, iar in a 3-a saptamana poti sa il utilizezi de 5 ori pe saptamana sau zilnic ( in functie de cum reactioneaza tenul tau ) Includerea treptata a produselor cu ingrediente active are ca rol prevenirea iritatilor si ajutarea tenului sa "accepte" produsul. O utilizare zilnica, de la inceput, a unui ingredient activ ar putea duce la inrosirea si descuamarea tenului. La primele aplicari ale gelului skinoren este normal sa simti furnicaturi, citeste prospectul.
"Proprietăţile cosmetice ale niacinamidei :
atenuează acneea şi petele
reduce roşeaţa, hiperpigmentarea
întăreşte bariera de protecţie a pielii
previne pierderea apei din piele
reînvie tonusul şi textura pielii
îmbunătăţeşte elasticitatea pielii
uşor efect regulator de sebum "
sursa : https://www.elemental.eu/ro/924-niacinamida.html
Probioticele ajuta mult in tratarea acneei si a bolilor de piele in general.S-a facut un studiu in care s-au administrat probiotice pacientiilor cu acnee si 80% din ei au avut imbunatatiri semnificative in urma acestor suplimente. In 2-3 saptamani ar trebui sa vezi o ameliorare, tratamentul minim cu probiotice este de 3 luni. Mie probioticele Eubiotic mi-au facut bine dar daca vrei sa iei ceva mai complex si cu mai multe bacterii poti consuma simbioticele ( probiotice + prebiotice ) Flora 10.
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10055885
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10029480
"At the basic science level, probiotics have been shown to directly inhibit P. acnes through the production of antibacterial proteins. In vitro Streptococcus salivarius, a prominent component of the oropharynx, has been shown to inhibit the growth of P. acnes and group A streptococci through the production of a bacteriocin-like inhibitory substance (BLIS-like substance) (Bowe et al., 2006). Similarly, strains of Lactococcus sp. HY 449 exhibit antimicrobial activity and inhibit the growth of Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, and P. acnes through the secretion of bacteriocins (Oh et al., 2006). "
sursa : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352647515000155
Pai nu mai folosi masti,ca nu sunt bune,fa ceva naturist ceai,verdeturi pe fata, oua, fa miscare, ai ten uscat din cauza lipsei de mg, ca, fier etc! daca nu du te la dermatolog! sanatate!
Eu am un ten mixt adica si gras si uscat si crede-ma ca-mi bat capul cu el fara nici un rezultat cateodata.eu pentru cosuri folosesc pasta de dinti pentru ca mi le usuca iar dupa ce se dau cojitele alea jos imi raman pete si folosesc o crema hidratanta, cum ar fi nivea.foloseste masti cu bicarbonat de sodiu si cea cu albus de ou si hartie e foarte buna si chiar mi-a extras cateva cosuri negre si fata mi-a lasat o extrem de fina.dar inainte trebuie sa iti deschizi porii ca sa ai rezultate.
anonim_4396 întreabă: