Buna.
Alunitele in mare parte apar din cauza soarelui dar si genetic.
Nu trebuie sa stai 6 ore in soare, e de ajuns sa te duci cu gunoiul sau sa cumperi o paine. Trebuie ca intodeauna sa folosesti protectie solara, chiar si iarna, si chiar si in fata calculatorului daca stai mai mult de 3-4 ore la el.
Unele alunite sunt cancerigene, daca le scarpini/rupi, e posibil sa faci cancer de piele, te-as sfatuit sa te duci la un dermatolog sa vezi daca ai alunite cancerigene si cum sa le protejezi mai bine.
Alunitele sint genetice de cele mai multe ori, nu au treaba cu soarele. Daca taica-tu si maica-ta nu au nici unul, ar fi bine sa ai o discutie serioasa despre tatal tau adevarat cu maica-ta...
Imi permiti sa te contrazic.
Este si din cauza soarelui, cum si pistruii apar din cauza soarelui, dar si genetic.
Iti spun ce mi-a spus dermatologul meu cand am intrebat-o de ce imi apar atat de multe alunite, si raspunsul ei a fost printr-o intrabre : "folosesti crema cu protectie solara cand iesi afara" raspunsul meu a fost nu. si ea mi-a spus, pai de aceea iti ies asa de multe alunite.
Iti permit, doar ca daca nu e factorul genetic, degeaba te expui la soare. Acuma depinde prin ce intelegi tu cind zici "alunita". Eu de exemplu pe alea mari le am vreo 3-4 fix in acelasi loc cu taica-meu (umar, coapsa, burta). Spre deosebire de mine, el are foarte multe mici subcutanat, pe spate.
Ai mei nu prea au alunite, eu am 7 doar pe fata, plus pistrui, mai am su un fel de semn din nastere intr-o forma de labuta de catelus si e alunita ( e cea mai mare alunita a mea si cea care iese cel mai mult in relief) am pielea foarte deschisa la culoare, deci e mai sensibila. Si in fiecare vara imi apare cel putin 4 alunite noi pe corp. Nu e neaparat factorul genetic, cel putin parintii mei nu au atat de multe ca si mine, plus ca unele de pe fata mea sunt cancerigene ( am aflat acum 1 saptamana inainte de a face un peeling facial).
Incearca solutii naturiste. Cred ca era ceva cu lamiie pentru albirea tenului/scosul petelor. Nu am habar exact, nu am folosit. Ideea e ca la orice solutie "traditionala" si scumpa plus ceva efecte naspa gasesti alternative naturiste mult mai ieftine si mai sanatoase.
Nu doresc sa imi albesc tenul ( e destul de alb ), iar legat de pete, merge crema de galbene, dar daca ai un ten gras ( cum este al meu) iti provoaca acnee in colaboare cum sebumul, deci trebuie sa ai foarte mare grija cum te dai si unde te dai ( doar pe pete, nu pe toata fata).
Am incercat si eu crema de galbene, acum ceva timp, dar la mine nu a avut efect. Iar remedii naturale prefer intai sa le cunosc destul de bine, nu sa fac experimente pe fata mea, am facut cam acum 7-8 luni experimente impotriva acneei ( aveam maxim 5-6 cosuri) si m-am ales cu fata plina de cosuri ( de aceea am fost si la dermatolog ca nu mai treceau si apareau si mai multe).
Sunt vegetariana, nu beau sucuri din comert ( imi fac la blendar sau beau ceaiuri indulcit cu miere) apa beau destul ( am o aplicatie pe telefon care imi aminteste sa beau apa), la dulciuri inca nu am renuntata, e destul de greu, dar nu mananc excesiv ( 2-3 cornuri cu ciocoalata pe saptamana - ador ciocolata).
La mine cosurile imi apar pe simstem nervos si din cauza dereglarii hormonale.