In general barbatii ar trebui sa imbatraneasca mai greu dar daca totusi imbatranesti prematur geneticul e principalul vinovat, poti tu sa-ti dai cu mama lor de creme, sa ai o viata sanatoasa, sa faci mult sport, sa dormi mult, sa te hidratezi cum trebuie, sa faci absolut tot ce tine de tine si tot sa imbatranesti prematur daca genetica iti dicteaza asta. La mine de exemplu imbatranirea asta nu a venit, nu prea am tinut cont 'normele' de protectie impotriva imbatranirii, nu am folosit creme de protectie solara, nu am un program de somn de bebelus, creme anti-rid n-am folosit in viata mea, de hidratat ma hidratez cu apa, peste 2 L pe zi, e singurul lucru pe care il fac anti-imbatranire al pielii si totusi nu am absolut nicio problema de genul asta pe ten si am depasit de mult 20 de ani, din punct de vedere al elasticitatii am tenul ca in liceu. Iti recomand sa te hidratezi bine cu apa si sa folosesti creme de hidratare si anti-rid daca totusi te deranjeaza, altfel nu prea ai.
Poate ai un ten mai sensibil ce necesita o rutina suplimentara pentru a preveni imbatranirea, poate ai facut ridurile de la expresiile exagerate, poate nu e hidratat cum trebuie, pot fi multi de poate.
Da, la mine bagajul genetic e bun, la mine in familie s-a imbatranit greu, e mostenire din generatii in generatii, mai tarziu o sa-mi apara si mie ridurile odata cu trecerea timpului, sunt foarte constient ca e normal sa fii om, timpul nu iarta pe nimeni.
Normal ca nu e ok sa folosesti prea multe creme in exces, totusi au chimicale iar organismul e atat de destept incat se regenereaza singur, nici nu e ok sa-ti inveti tenul cu tot felul de creme pentru ca va deveni dependent tenul de ele, mai trebuie sa-l lasi si pe el sa respire sa-si revina.
Poate sa fie din gena,nu neapărat un motiv anume.
Dar mai poate fi și consumul de tutun, alcool, droguri, o boala, stres...
Încearcă sa iti faci niște analize, sa mergi la un consult dermatologic plus sa faci o "analiza" și printre membri familiei.Sa te uiți la poze, sa ii întrebi pe ei cu cine semeni sau dacă ai pe cineva în familie ce a îmbătrânit prematur.
Dar nu neglija analizele medicale.
Eu una spre exemplu moștenesc o chestie din gena cum sunt cearcănele.Din partea tatei toți au.
Ma gandeam sa merg la estetician, sa imi rezolve tenul. Nu sunt mulțumit cum arat
Totuși la 28 ani. Trist. Mai de mult am fost frumos dar acum nu mai sunt. Or fi multe cauze pe care nu le știu
Ai dreptate
Iti mulțumesc frumos
Dar nu e defect cu cearcănele. Ești deosebit
Decât cu imbatranire prematura.
Și eu am 28 de ani și nah, se vad cu timpul schimbările.Incerci analize și după decizi tu ce e mai bine pentru tine.
Eu sincer cred ca fiecare om se schimba în ritmul lui, și poate mâine sau poimâine vei fi surprins plăcut și îți va părea ok cum areti.Nu suntem mai urâți dacă îmbătrânim, plus ca riduri au și oamenii ce zâmbesc mult și eu le numesc riduri de fericire de care nu trebuie sa îți para rău.
La fel și cu cicatricile, fiecare are amintirea ei.
Salut! În ce oraș stai? locuiești într-un oraș notoriu pentru poluare (Ploiești, București etc?) Dacă da, și poluarea este de vină
Depinde la ce simptome te referi cand spui imbatranire. Chelie, riduri, dureri reumatice, disfunctie erectila? Imbatranirea intr-adevar vine de la loteria genetica. Daca in familie ta barbatii par sa imbatraneasca mai repede, atunci ai confirmare. Desigur, poti preveni o parte din deteriorare. Un stil de viata mai sanatos, putina miscare, hidratare, protejarea pielii impotriva radiatiilor solare DAR si acceptare. Ridurile sunt normale - ne fac oameni. Timpul trece si noi trecem prin schimbari. Da - vom muri la un moment dat, ofiliti si rahitici, indiferent de gen. Dar cum ne "purtam batranetea" face diferenta.
Dar la 28 ani sa am riduri? Candva am fost frumos si cu ten de invidiat. Acum am ten prad. riduri, uscat, lipsit de strălucire, parca e obosit. Ai mei arata bine la 50 ani. Dar am avut viata fara stres, nu sunt genul cu alcoolul, tigara, stres, nimic altceva. Sunt foarte șocat
Ai mare dreptate în ce zici
Sunt curios sa intreb cand iti amintesti ca s-a facut schimbarea. Gen pana la ce varsta tenul era neted si cat de repede a progresat?
De la 26 ani observasem
Inteleg. Cam asa si la mine. Partea interesanta e ca nu au progresat atat de repede. Mi-au aparut cateva riduri fade in special in zonele de expresivitate (ochi, frunte, coltul gurii) pe la 25-26, dar au ramas cam la fel si la 34, cu o minima adancire. Nu garantez ca sunt un esantion pentru normalitate, asa ca daca te ingrijoreaza, e bine totusi sa consulti un medic (dermatolog) sau cum recomandau si altii niste analize de sange, poate e ceva acolo. Oricum, toate cele bune!
Arati tot la fel? Câți ani ai?
40. Nu am observat o schimbare prea mare in ultimii 10 ani. Acuma am si par alb hehe!
Mario1994 întreabă: