Eu imi fac odata la 2 saptamani cate un tratament natural ce consta in : aburi de musetel ( 1 lingura de musetel o oparesc cu 1 litru de apa in clocot, dupa care imi pun un prosop pe cap si stau cu fata in vas ), iar dupa asta amestec malai (de mamaliga) cu albus de ou sau cu crema ( eu folosesc crema Doina- creama copilariei mele ) si imi frec fata cu asta.
Daca ai tenul gras poti folosi malai, iar daca il ai normal poti folosi zat de cafea. Nu abuza de acest tratament, ca sa nu iti apara iritatii.
La mine functioneaza, insa eu mai folosesc si lotiunea tonica de la AVON, mai precis cea de la clear skin pentru cosuri sau puncte negre!
Eu am avut cosuri multe pe frunte, de fapt niste cosuri mici ca o iritatie si mi-am facut masca dintr`o lingurita de miere, apoi 1/2 lingurita de lapte si amesteci pana intra laptele in miere si ti`o pui pe fata si o lasi 15-20 minute. Inainte de a pune masca pe fata da`ti cu apa calduta pe fata pentru a deschide porii. Dupa ce ai stat 15-20 minute cu masca pe fata clateste`te cu apa calduta, apoi la 2-3 mintue da cu apa rece, pentru a inchide porii. Cumparati lotiune tonica de la Bioten [ sticluta este verde ] si nu costa mai mult de 15 ron, foloseste`o zilnic, inainte sa te machezi, dupa demachere, inainte de culcare, etc. si vei scapa
O solutie sau o crema sau orice altceva care sa te scape de cosuri, acnee si pete de seara pana dimineata, intr'o saptamana. sau o luna NU EXISTA, mai ales daca problema persiste de ceva timp. Evident, cu grija si rabdare poti sa diminuezi problema si de ce nu sa scapi in totalitate de ea.
Pentru asta e foarte important sa nu apleci urechea la 'sfaturile babesti' nu pana cand consulti un medic dermatolog care te ajuta sa gasesti produsele adecavate tipului de ten. Tot cu dermatologul poti sa discuti eventual despre leacurile babesti si numai cu acordul lui sa incerci cateva ( asta pentru. ce de multe ori un produs natural poate fi mai eficient decat 100 de produse de la firme renumite de care nu este decat numele).
Pe langa asta, nu trebuie sa uiti niciodata de curatarea tenului si ingrijirea lui. Nu abuza de fond de ten, corector etc. doar pentru a acoperi, nu vei face decat rau. Chiar daca nu folosesti aceste produse, nu trebuie sa sari peste demachiere, pe care o faci cu demachiant gel de curatare si tonic, o crema hidratanta, si o masca odata pe saptamana. evident in functie de tenul pe care il ai. :* te pup