Piercing in limba
Cei care vor un piercing in limba trebuie sa stie inca de la inceput ca se expun la o serie de probleme, cauzate in special de interventia de montare a bijuteriei, atunci cand nu se desfasoara in conditii tocmai sterile.
A avea un piercing in limba inseamna a mari si mai mult riscul de a contacta o infectie, sau si mai grav un virus precum cel al hepatitei C ori virusul care provoaca SIDA. Tocmai de aceea, atunci cand te hotarasti sa-ti pui o astfel de bijuterie, care e la moda si te face sa fii "cool", e bine sa fii informat si sa cunosti in amanunt tot ce presupune procedura de montare.
Incizia de la nivelul limbii trebuie facuta extrem de atent, pentru a nu sectiona vreun vas, iar ustensilele cu care se lucreaza trebuie sa fie sterile. Daca in momentul operatiei de montare esti sub anestezie, dupa ce efectul anestezicului va disparea vei simti o durere puternica, care te va impiedica sa articulezi bine cuvintele. Mai poti avea surprinderea neplacuta ca anumiti nervi au fost sectionati. Vindecarea ranii poate dura pana la doua saptamani, iar in tot acest timp trebuie sa ai grija ce mananci pentru a nu genera vreo infectie. Un alt lucru neplacut este acela ca de multe ori atunci cand ai un piercing in limba, masticatia se realizeaza cu dificultate.
Materialul din care este confectionat inelul pe care il porti la inceput, pana ce rana se va vindeca, este din otel chirurgical, iar sansele de a face alergie la el sunt mult mai mici. Insa dupa acea perioada, multi au tendinta de a alege un alt inel care se dovedeste a nu fi compatibil cu organismul lor, si de aici pana la o serie de complicatii nu mai e decat un pas.
Revenind la partea cea mai grava, aceea a unei infectii la acel nivel, trebuie sa stii ca, daca bijuteria nu e bine dezinfectata inainte de a o aplica, posibilitatea contactarii unor microbi e extrem de mare. Infectia se poate extinde rapid, dat fiind si mediul propice, stindu-se faptul ca la nivelul gurii se dezvolta o serie de bacterii.
Un alt pericol cu care te poti confrunta, e acela ca bijuteria poate sa se desfaca. Pericolul e mai mare daca acest lucru se intampla in somn, deoarece obiectul este impins catre tractul respirator, pe care il poate bloca.
Asadar putem spune ca aceasta moda a piercing-ului in limba este destul de riscanta si de dureroasa. Dar pentru iubitorii genului este un mod de a iesi in evidenta, iar toate aceste aspecte sunt suportate mult mai usor. E bine totusi ca toti care doresc un piercing, fie ca este in limba, in spranceana, in nas, sau in zonle intime, sa se informeze din timp asupra efectelor neplacute care apar dupa, si sa apeleze la un salon autorizat. Numai asa va puteti feri de eventualele complicatii.
Dupa cel putin o saptamanapt ca sa te obisnuiesti cu el sh ca sa nu se astupe gaura cand il scoti:X
Depinde dar perioada normala ar fi cam 2 saptamani pana se vindeca apoi il poti schimba!
DeddoLăvPeace întreabă:
Georgian1992 întreabă: