In farmacii sau in centrele de produse naturiste se pot gasi creme sau solutii destinate atenuarii vergeturilor. Acestea estompeaza culoarea rosiatica, facandu-le mai putin vizibile. Singura solutie de indepartare definitiva a vergeturilor ramane cea chirurgicala sau pe baza de laser. Insa de cele mai multe ori nici medicii nu o recomanda. Cred ca cel mai bine este sa te accepti asa cum esti si sa apelezi la produse pe baza de plante sau vitamina A. Vergeturile sunt rezultatul lipsei de elasticitati a pielii si ele apar de regula odata cu modificari corporale bruste. Nimeni nu este perfect, iar a avea vergeturi nu-i un capat de tara. Eu personal am trecut peste asta si nu mai imi fac niciun complex. Imi ingrijesc insa pielea pentru a preintampina aparitia altora noi. Multa sanatate si un Craciun fericit si luminos!
Eu din intamplare am ajuns sa intru in posesia unei sticle cu balsam cu bitter suedez ( 76 lei in magazinele naturiste ) si citind eticheta am aflat ca ajuta si la mentinerea tonusului si elasticitatii pielii, reface cicatricile etc.Cum cicatrici n-aveam, m-am gandit sa il aplic pe vergeturi, poate-poate voi avea succes...si minune ...vergeturile mici au disparut cam dupa doua saptamini ...acum astept sa dispara si cele mai mari...Succes si tie daca te hotarasti.
Parerea mea este ca indiferent cat de scumpa e crema nu va face ca vergeturile sa dispara, eventual sa diminueze dar sa fim sinceri e o piele crapata, un tesut care nu se repara cu o simpla crema la un pret exorbitant.
Odata aparute, vergeturile se vor atenua, dar nu vor disparea in totalitate. Dar incet incet se diminueaza si pielea arata din ce in ce mai bine.Incearca ulei johnson`s baby si Mustela.
Buna.iti recomand crema RILASTIL (crema smagliature)din italia.eu ma folosesc deja de o luna si sunt multumita.
DaciaRomania întreabă: