Machiajul chiar iti strica pielea! Orice machiaj, in afara de strugurel pentru buze si rimel.La adolescenta majoritatea fetelor de 14-15 ani si machiaza foarte mult, dar mai tarziu vor regreta.Cand vor avea 26-27 de ani vor avea pielea de 40 de ani! Cel mai mult pudrele pentru obraji strica tenul.
Machiajul in general iti strik tenul, te imbatraneste, iti apar ridurile mai devreme...si daca nu folosesti produse de calitate pot aparea complicatii si la nivelul pielii(adica poti face vreo boala, sau iti apar cosuri)
important e k daca ai un ten curat pe care nu trebuie a. l acoperi atunci profita si pastreaza. te naturala.mai ales acum pe timpul verii
daca nu incearca sa folosesti produse bune si nu uita k in fiecare seara sa te demachiezi. uite aici cateva sfaturi utile;)http://www.machiajul.ro/2009/04/machiajul-strica-tenul/
bafta
Tineretea este cel mai frumos machiaj. Nu zic ca in anumite situatii sa nu te fardezi, dar cat mai discret, sa stii numai tu, cat mai aproape de natural.
Nu sunt de acord. Machiajul folosit corect nu strica nimic, din contra, noile produse sunt facute in asa mod incat sa ajute sa repari unele defecte.
Important e sa nu dormi machiata, pentru ca noaptea tenul se reface.
Dar in timpul zilei, daca ai probleme cu tenul si vrei sa le acoperi, o poti face, insa cu produse care ti se potrivesc si in cantitati rezonabile.
Beautykills...probabil ai folosit un fond de ten neadecvat tipului tau de ten, altfel nu ai fi avut probleme. Sunt si ele produse pe tipuri de ten, au in compozitie diferite substante si e normal sa ai cosuri daca folosesti un fond de ten comedogen.
Daca te demachiezi seara nu-ti strica...trebuie sa ai grija sa folosesti produse destinate tipului tau de ten...
Eu sunt curioasa ce studii in cosmetica au cei care au raspuns ca machiajul iti strica tenul....sau vorbesc din proprie experienta? Mira-m-as. Machiajul nu strica nici un ten, terminati cu prostiile si nu mai propagati conceptii de acum 100 de ani! Ca orice alta parte a corpului nostru si fata are nevoie de protectie impotriva frigului, caldurii si a altor factori externi. Solutia este machiajul. Bineinteles ca asta inseamna oaresce efort de a-ti cunoaste tipul de piele, de a invata cum sa te machiezi si cu ce, conform varstei si imprejurarilor. Ca orice alt lucru, daca il faci bine si corect si daca inveti despre asta nu are cum sa dauneze ci dimpotriva, ajuta. Am vazut la viata mea femei care se laudau ca ele n-au pus nimic pe fata niciodata. Nu inteleg de ce ar fi un motiv de mandrie, dupa parerea mea e ca si cum ai spune ca nu te-ai spalat pe maini niciodata in viata ta. Chestie de educatie, civilizatie si cunoastere. Eu am deja 20 de ani de cand am inceput sa ma machiez si fata mea arata mai bine decat a laudatoarelor speriate de creme si culori. Fiti mai open mind fetelor ca nu cauzeaza!
Toate machiajele strica tenul. nu il folosi decat in situatii de urgenta. toate au atatea chimicale si prostii in ele. a zis cineva mai sus ca sunt acum concepute sa te ajute, dar toate dauneaza. poate ajuta intr-un fel pe scurta durata, dar in termen lung toate afecteaza... si nu sunt baba, am 16 ani si daca am pus de 2 ori fond de ten p fata in viata mea, si a doua zi mi-au aparut cosuri. cu dermatograful e ok.
Daca nu folosesti produse pentru tipul tau de ten, pentru varsta ta, produse care nu sunt de calitate si nu te demachiezi corect poate dauna. Si mai dauneaza excesul, dar daca te machiez natural si nu in 3 straturi este ok. E bine sa mai faci si pauza, sa lasi tenul sa respire.
DaciaRomania întreabă: