| Nimeni2323213 a întrebat:

E mai bine sa ne spalam pe cap fără șampon?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este ok sa ne spalam fara sampon atunci cand avem parul curat (fara sebum, produse de styling etc. ), dar am transpirat. Daca ieri ti-ai spalat parul si a doua zi ai transpirat din varii motive este mult mai ok sa nu iti aplici sampon ca sa nu iti usuci scalpul sau sa il iriti cu aplicarea samponului zilnic cand tu nu ai nevoie. De exemplu : sunt persoane care fac zilnic sport, 1-2 zile se spala fara sampon si a 3-a cu sampon. Daca scalpul se ingrasa zilnic este necesar sa il cureti si sa nu stai cu un exces de sebum pe scalp. Parul trebuie curatat, doar spalarea cu apa nu este suficienta si in scurt timp o sa te alegi cu un par plin de sebum daca nu folosesti sampon.

8 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu stiu persoane care se spala cu sapun de casa si efectiv au zis ca au scapat de si caderea parului si li se asaza parul mult mai frumos, ai putea încerca big grin. Doar cu apă clar nu.

| Simpatic a răspuns:

A te spala pe cap fara sampon este ca si cum te-ai spala pe maini fara sapun, adica degeaba...
Exista sampoane cum spuneau si colegii de aici fara detergenti, fara parabeni sau ce naiba mai contin aceste sampoane din comert, aceste sampoane asa zise bio sunt mult mai scumpe decat cele din comert si le poti cumpara de la farmacii sau farmacii bio.

| RAY a răspuns:

Exista solutii bio mult mai sanatoase

| Dalmore a răspuns:

Nu lol nu faci decât să-l îngrași mai rau

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fetelor le e indicat sa foloseasca sampoane speciale in functie de nevoiile parului. Dar la Baieti nu conteaza

| pinkyypromise a răspuns:

Nu, fiindca parul trebuie curatat cu ceva, nu doar cu apa, mai ales daca e uleios. Șamponul pe care il gasim in comert e plin de chimicale, e adevarat. Te poti duce sa-ti cumperi unul de la un Plafar, sau poti sa-ti faci tu singur unul.

| QuoVadisss a răspuns:

Salutare! Inainte se foloseau numai sapunuri facute in casa si numai cu ele te spalai pe corp sau pe cap. Acum nu mai sunt atat de indicate pentru ca sunt facut din tot felul de substante si poate scalpul tau nu o sa le suporte. Eu de exemplu am scalpul foarte sensibil si de la anumite sampoane fac cojite, matreata sau imi aspreste parul, de aceea am inceput sa folosesc sampoane din farmacii si cele pe care ti le recomand sunt Alpecin si Ducray.
O zi frumoasa!

| Fetytza99 a răspuns:

Poti face un șampon realizat din apa cu bicarbonat si balsam din apa+oțet. Daca cauti pe net găsești exact rețeta. Eu am incercat si e chiar ok, părul e curat si nu se îngrășa repede