anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E obligatoriu sa folosesc fond de ten+pudra de fiecare data cand ma machiez? Imi place sa folosesc farduri,eyeliner,gloss-uri etc, dar niciodata nu m-am dat cu fond de ten si pudra (si nici nu am de gand). Pare incomplet machiajul daca nu folosesc fond de ten sau BB Cream si pudra?
Voi va dati cu fond de ten si pudra de fiecare data?

15 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Folosesc doar fond de ten

| DakotaRoyse a răspuns:

Dacă nu ai nevoie, nu trebuie să foloseşti. Unele persoane au pielea fină şi fără pete de culoare aiurea şi pur şi simplu n-ai nevoie de cine ştie ce acoperire, sau deloc chiar.
Mie mi-ar plăcea, de exemplu, să folosesc măcar ocazional un BB cream, dar n-am de unde să scot o nuanţă potrivită. Deci decât să am o faţă prea roz sau galbenă, mai bine rămân cu tenul curat şi cu pistruii mei dragi.
Respectiv, în opinia mea chiar n-ai nevoie de fond de ten sau BB cream pentru un machiaj complet. În special în fiecare zi.

| BiuL a răspuns:

Nu. Trebuie sa te dai cu fond de ten daca ai imperfectiuni, cosuri, cearcane etc pe care vrei sa le maschezi iar cu pudra fixezi machiajul si previi luciul inestetic deci nici ea nu e obligatorie. Ma machiez de prin liceu, dar fond de ten mi-am luat abia la 20 de ani si pudra la 22 laughing acum la folosesc mereu, dar inainte nu simteam/nu arata machiajul ca si cum ar fi fost incomplet.

| DracusorImpielitat a răspuns:

E bine sa folosesti fond de ten, dar foarte putin, ca sa iti protejezi tenul de frig, vant, soare, etc. Pudra e fie pentru a fixa machiajul, fie pentru stralucirea inestetica.

| tuGatita a răspuns:

Nu nu nu. eu nu am probleme cu tenul deloc, folosesc doar fond de ten pe care il amestec cu crema de fata cand ma dau. De ce sa folosesti pudra? mai ales ca daca nu o aplici corect si daca nu ai nevoie de ea, arata ca faina pe fata. si eu la fel ca tine insa, folosesc fard de pleoape mai mereu, creion de ochi, tus si rujuri/gloss-uri. poti arata foarte bine si fara pudra si chiar si fara fond de ten (numai sa nu fie ten gras sau cu probleme). o crema hidratanta potrivita tipului tau de ten e suficienta de cele mai multe ori. Un pont: poti folosi blush, dar la ocazii nu in fiecare zi sa nu se irite fata. Si..cum e bb cream-ul? folosesti? e ok? as vrea sa cumpar unul dar nu stiu daca e atat de bun pe cat e de laudat. :*

| ?Just???? a răspuns:

Cu pudra ma dau doar la ocazii ceva mai speciale. Cu fondul de ten nu ma dau chiar de fiecare data. Dar ma daudestul de des cu el (desi stiu ca nu e bine si desi simt cum mi-e intreaga fata sufocata).

Indicat e sa fii cat mai naturala si sa nu imbatranesti fata cu pudra si fond de ten. Astea sunt pentru vremurile cand vei imbatrani si nu vei sti cum sa-ti ascunzi ridurile aparute din cauza varstei inaintate. Daca le folosesti inca de pe acum... mai incolo nu sti cu ce sa te mai dai sa nu iasa chiar atat de mult in evidenta.

Acum e de preferat sa-ti pui in valoare forma ochilor, a buzelor, a sprancenelor si sa te joci cu combinatiile astea de fard-eyeliner-gloss, cum am inteles ca o si faci.

Iar ca sa-ti raspund la cealalta intrebare, un machiaj nu este incomplet daca omiti sa folosesti BB Cream sau fondul de ten.

| SimonaNicoletaღ a răspuns:

Daca ai un ten cu aspect sanatos,fin nu ar trebui sa ti-l incarci cu tot felul de prosti. Astea pe timp dauneaza, mai ales daca nu-s bune.
Iar daca ai fata acoperita total sau partial cu impuritati(cosuri etc) nu e prea bine sa-ti incarci tenul cu fond de ten, pudra.
Eu o data tin minte ca m-am dat cu fond de ten, rimel, pudra la o petrecere, pentru ca era mai speciala.
Dar tot timpul oriunde ma duc nu-mi dau cu nimic pe fata. Imi las tenul sa respire.happy
Imi spal fata si ma dau cu o crema hidratanta.
*-*

| michelia a răspuns:

Daca ai un ten frumos chiar nu ai de ce sa folosesti fondul de ten sau pudra. Nu ai ce acoperi, doar il sufoci.
O sa vina si vremea lor mai incolo, mai ales pentru seara.
Fondul de ten a devenit o moda printre fetele tinere doar de citiva ani; e un moft inutil acum.

| Liliana1981 a răspuns:

Eu cam da! Dar tu de ce sa te dai cand esti tanara si frumoasa? Saluta-l pe bunica-miu. Dragostea i-o trimit pe 27. laughing

| Tzukushi a răspuns:

Citeste aici despre albirea naturala a dintilor

http://mariabeautytips.wordpress.com/......i-sfaturi/

| NorishorPhufos a răspuns:

Nu face prostia mea! Am 14 ani si imi stateau in cap 2 3 cosuri de pe frunte, iar eu ce crezi ca am facut? M-am dat cu pudra. Drept urmare mi-am umplut fata de bubite si cu greu am scapat de ele. Nu folosi doar ca sa le folosesti, daca nu ai nevoie nu trebuie sa o faci. Eu am fata foarte obosita, iar din cauza asta ma dau cu pudra, atat. Acum am inceput sa ma dau cu fond de ten si trebuie sa ma opresc. Nu face o astfel de prostie pentru ca iti vei distruge fata si vei regreta. Iti spun pe propria mea experientahappy

| Painkeeper a răspuns:

Nu e neaparat

| Deea_Andreea_1982 a răspuns:

Daca nu ai probleme cu acneea sau alte semne nu e obligatoriu, dar daca vrei un look fresh poti sa iti cumperi o crema bb, nu sunt scumpe si nici nu incarca tenul.

| Clandestina a răspuns:

Buna! Nimeni nu te poate obliga la nimichappy Daca tu consideri ca ai nevoie de fond de ten foloseste-l! Intr-adevar un machiaj arata mult mai plin de viata cu un fond de ten si o pudra in strat foarte subtire, care confera tenului o stralucire aparte.Insa daca ai tenul fara probleme, eu cred ca putin solar te ajuta mai mult decat un fond de ten! Sper ca ti-am fost de folos, o zi buna!happy

| vio1994 a răspuns:

Nu eu am unten foarte sensibil si nu folosesc... insa daca stii sa te machezi corect poti arata foarte bine si fara ele... asa ca nu e obligatoriu si sincer cel mai frumos este stilul natural asa ca mai bine ai folosi decat putin fard si gloss