In principiu, uleiul de nuca de cocos este organic si nu ar trebui sa fie nici o diferenta intre cel de gatit si cel pentru par!
Oricum, cel de gatit avand grad de mancare, este mult mai curat si fara amestecuri, decat cel care l-ai fii cumparat pentru par, deci, chiar mai bun si mai sanatos decat cel destinat mastilor de par.
Eu folosesc de ani de zile pe cel organic, de la raionul alimentar, pe care-l folosesc si la gatit si la par si la piele, pentru hidratare.
Trebuie doar incalzit un pic si pus direct la radacina firului de par, cu un tampon de vata, apoi acoperit capul cu un batic, sau ceva, sa nu se scurga uleiul, tinut 2-3 ceasuri si apoi spalat bine cu apa calda si sampon, in mai multe ape, ca sa iasca tot uleiul. Foloseste un conditioner si apoi clateste-l foarte bine!
In final, vei avea un par foarte matasos, lucios si foarte sanatos.
Asta ma intrebam si eu apoi mi-am dat seama. Cel pentru par trebuie sa fie virgin, adica presat la rece pentru ca in acest fel se pastreaza toate proprietatile. Cel rafinat e obtinut la temperaturi ridicate si de asta se foloseste pentru gatit pentru ca nu are mare efect asupra parului, tenului etc. Poti incerca sa il folosesti, dar nu te astepta la cine stie ce.
anonim_4396 întreabă: