| Andra_6047 a întrebat:

Este adevarat ca de la varsta de 14 ani (sau mai mult) incep sa iti apara mai multe cosuri ca pana atunci? Intreb pentru ca eu in mod normal nu prea am probleme cu cosurile (asta nu inseamna ca nu am deloc; am -in special pe fata-dar nu exagerat de multe), dar am o prietena care are 14 ani impliniti (cu un an mai mare decat mine) si are mai multe cosuri. big grin Funda pentru cine ma lamureste! Ms.

Răspuns Câştigător
| XByancaElenaX a răspuns:

Buna andra! deci la varsta de 14 ani chiar(exista si la 12, 13sau mai putin am vazut multe fete)deci sa te lamuresc :La o anumita varsta incep cateva schimbari(pubertate)iti vine si stopu...etc Atât fetele, cât şi băieţii au parte de ele. Fie că le numiţi coşuri, puncte negre sau acnee, aţi prefera să vă lipsiţi de ele. Sunt puţini norocoşii care cresc fără să fi avut vreodată un coş. Cei mai mulţi dintre noi trebuie să lupte cu această problemă un an sau chiar doi. Este o festă cam urâtă pe care ne-o joacă natura, exact în momentul în care devenim interesaţi de sexul opus. Tocmai când vrem să fim mai atrăgători, apare câte un coş.orsadsi remediiSe spune ca un ten curat, fara acnee este rezultatul unei alimentatii sanatoase si al unui stil de viata echilibrat. Nu e intotdeauna este asa.
Imi amintesc de perioada adolescentei, cand fata si spatele imi erau invadate de cosuri. Nu consumam bauturi carbogazoase, nu mancam dulciuri. La 14 ani am primit sfatul unei prietene mai mari, care ti-l impartasesc si tie: cand faci baie, pregateste un amestec dintr-un albus de ou si doua linguri de faina de malai, cu care sa-ti masezi corpul. Efectul o sa te uimeasca!
Pe langa asta, am baut ceai de papadie, galbenele si trei-frati-patati, mi-am pus masti cosmetice cu iaurt si tarate, castravete sau strugure, mi-am curatat fata cu suc proaspat de lamaie.
Si inca ceva, foarte important: chiar daca nu folosesti machiaj, inainte de culcare fata trebuie curatata profund, nu doar spalata. Si pielea trebuie sa respire.
Atitudinea ta trebuie sa fie una pozitiva: priveste dincolo de imaginea pe care o vezi in oglinda siIncearca tinctiura de propolis si mibazon, sau mai poti tampona cosurile cu alcool mentolat sau bitter suedez, le va usca foarte repede.Bafta multa si noroc iti doresc.siIti recomand bucatele de usturoi lipite pe cosuri si sa dormi o noapte cu ele si ai sa vezi ca a doua zi se vor uscaSpalate pe fata cu sapunzilnic dimineata si seara cu ivapur (eu asa am facut si mi-au trecut) dimineata hidrateazati fata cu o crema care usuca si are estract din plante iar seara foloseste medicametul:zinerit sau brevoxyl(la alegere) acest tratament da rezultate ...in 2 luni nu mai ai nimic sau daca nu mai esti in perioada de adolescenta poate chiar mai repede! incearca Bafta! sper ca te-am ajutat puppy dog eyes

3 răspunsuri:
| Aura_4696 a răspuns:

Da este adevarat pentru ca de atunci incepe perioada pubertatii happy

| Adry05 a răspuns:

Buna!
Da, este adevarat. La 14 ani, este o perioada de pubertate cand incep sa ai loc diferite schimbari cu organismul tau. Pe lnaga acele schimari, iti apare si acneea, acelea sunt niste cosuri mari si rosii. Se mai intampla sa mai existe cazuri de fete/baieti fara acnee, sau marog, cu mai putine cosuri. Poti citii mai multe aici:
http://www.util21.ro/despre-femei/cresterea-copiilor-pubertatea-fete.htm
Sper ca te-am ajutat! O zi buna si succes!

| XByancaElenaX a răspuns:

Ms de fundahappy