Pai, caderea parului poate fi cauzata de: dereglari hormonale, boli de piele, traumatisme fizice, infectii, sindromul ovarelor polichistice ( asta daca esti fata ), stres, efect al styling ului excesiv sau din cauza unor deficiente de fier, magneziu, zinc sau vitamina B, respectiv C. ar trebui sa mergi sa ti faci niste analize pentru a vedea cum stai cu elementele precizate mai sus. ce i drept, ii faptul ca nu poti vedea o deficienta de vitamina C la analize. eu, spre exemplu, iau in fiecare luna, cate o saptamana consecutiv vitamina C ( cetebe ), si in perioada rece 2 saptamani, deoarece vitamina C e buna si pentru sistemul imunitar. pentru a opri caderea parului, ar fi ok sa incepi sa mananci mai consistent, sa eviti mancarea fast food si sa ai o alimentatie bogata in: Omega-3 - somon, nuci, soia, fasole, seminte de in
Fier - ficat de porc, spanac, cereale integrale
Zinc - carne de vita, porc si pui, ciuperci, fasole, nuci, seminte de dovleac
Seleniu - oua, carne de vita, pui, curcan, peste, ciuperci, cereale, ceapa
Vitamina A - morcovi, spanac, dovleac, cartofi dulci, rosii, piersici, mango
Vitamina C - patrunjel, cimbru, usturoi, sparanghel, ardei gras, varza, conopida, kiwi, portocale, grepfrut, coacaze, zmeura
Complexul de vitamine B - cereale integrale, nuci, alune, migdale, fasole, mazare, broccoli, lapte de vaca, lapte de capra, ton, somon, fructe de mare. mai sunt si anumite masti pe care le poti aplica inainte cu o ora jumatate sau 2 inainte de dus: masca de par cu galbenus de ou si ulei de masline, masca de par cu mustar. ca sa ai si o ingrijire corespunzatoare a scalpului si a parului poti sa folosesti un sampon natural, cu extract de urzica sau cu ulei de masline, sa eviti produsele de styling in exces, uscarea parului cu aer prea cald, iar parul nu trebuie stors imediat dupa baie; infasoara ti l intr-un prosop din microfibra
Buna! Si eu am avut o perioada cand imi cadea mult par (ajunsesem sa am o portiune mica dar vizibila fara par deasupra fruntii). Am fost la darmatolog si mi-a dat pastile Revalid. Am luat timp de cateva luni 3 pastilute pe zi si caderea parului a incetat iar acum a si crescut la loc. Nu a fost peste noapte dar si-a făcut treaba.
Eu ti-as recomanda totusi sa mergi si tu la medic, cel mai bine e sa afli cauza, nu doar sa tratezi efectul
Makaka întreabă: