| tthheodora a întrebat:

Este glanda tiroida o cauza a ingrassarii excesive?
fundita pentru cel mai detaliat raspuns ^ ^

Răspuns Câştigător
| myreluca12 a răspuns:

Pacienții care suferă de afecțiuni ale glandei endocrine au variații ale nivelului energetic, au intoleranță la frig sau căldură, variații ale tonusului muscular, labilitate emoțională sau probleme cu greutatea corporală.

Afecțiunile tirodei se manifestă prin modificări calitative sau cantitative ale secreției hormonale, mărirea tiroidei (gușă) sau ambele.

Secreția insuficientă de hormoni tiroidieni este denumită hipotiroidie sau mixedem, însotită de scăderea consumului caloric (hipometabolism).

Secreția excesivă de hormoni tiroidieni determină hipertiroidie sau tireotoxicoză și hipermetabolism.

Mărirea glandei tiroide (gușa) poate fi generalizată sau focală:

mărirea generalizată poate fi asimetrică, lobul drept având o tendință mai mare de creștere decât lobul stâng și poate fi asociată cu o secreție hormonală crescută, normală sau scăzută în funcție de afecțiunea determinantă;
marirea focală sugerează de obicei o afecțiune tumorală benignă (asociata de obicei cu creșterea secreției hormonilor tiroidieni și hipertiroidie) sau malignă. Gușa tiroidiană poate comprima structurile învecinate de la nivelul gâtului sau mediastinului...aici ai si alte afectiuni in caz ca te intereseaza.si in legatura cu intrebarea ta m-am interesat la vecina mea care este medic de familie si mi-a spus ca DA daca ai probleme cu glanda tiroida.o sa te ingrasi cam mult si intr-un timp destul de scurt.:d dar daca ai nu te ingrijora se trateaza cel mai bine e sa vorbesti cu un medic o sa iti dea mai multe informati sper ca te-am ajutat kiss

0 răspunsuri: