Se numeste inel bioenergetic. Din cate stiu eu nu e o piatra, e facut dintr-un material termosensibil cu niste cristale mici in interior pus pe un inel de metal. Metalul preia temperatura corpului si materialul ala isi schimba culoarea. Si faza cu semnificatia culorilor este ca s-au facut niste studii si s-a ajuns la concluzia ca in functie de starea de spirit se modifica pulsul, care determina modificarea circulatiei periferice (la nivelul mainilor si picioarelor, deci si la degetzele;) ). Dar acum depinde, ca fiecare organism reactioneaza diferit, unii oameni au circulatia proasta, eu de exemplu am mainile reci tot timpul, asta inseamna ca va aparea o singura culoare, deci eu sunt nervoasa mereu? Nu prea e normal, nu? Dar daca vrei, uite, iti dau un link cu semnificatia culorilor. N-am gasit decat in engleza. http://www.modnet.com.au/~firefrog/mringcolour.htm
Ametistul isi schimba culoarea in functie de lumina si caldura (dar e impropriu spus culoarea, pentru ca tot mov e, mai bine spus nuanta de mov se schimba pana la aproape alb).
Exista inel ce isi schimba culorile pentru ca am eu unul... nu stiu cum se numeste da nu isi schimba culoarea in functie de starea de spirit ci in functie de caldura.La temperaturi reduse se face negru si pe masura ce creste temperatura isi schimba culorile in maro, rosu, mov, verde, galben si albastru. Schimbarea culorilor se produce probabil cu ajutorul unor chimicale din inel.
Buna Cristina93.Eu am avut unul din Franta, prin 80. Apropo de schimbari dupa spirit, sange, mai stiu eu ce, parerea mea este ca sunt baliverne.Sunt materiale termosensibile care schimba culoarea dupa temperatura.Nu mai retin exact dar eu il bagam in zapada, se facea transparent- gri, sau suflam pe el aer cald si se facea verde, parca.Asa ca exista dar ca se coloreaza dupa spirit, etc, baliverne, se coloreaza dupa temperatura ambientala.Aceasta este concluzia mea personala.Multumesc.