Buna.eu cred ca cel mai sigur este sa mergi la coafor ca sa ti tai din varfuri. daca varfurile iti sunt despicate sau roase e cel mai bine e ca sa mergi sa ti tai din varufi.pentru ca daca iti sunt roase nu it mai creste parul. cel mai bine e cam la 3 luni sa mergi sa ti tai din varfuri.
Ulei de masline amestecat cu un galbenus de ou, se maseaza radacina(pielea capului) de 2 ori pe saptamana, se acopera capul cu folie de plastic din aceea alimentara si se sta cam 30 de minute; sau masaj cu ulei de ricin amestecat cu fiole de vitamina A uleioasa cat de des iti permiti, aceeasi tehnica cu impachetatul in folie.
Parul creste de la 12 la 15 centimetri in fiecare an. Retetele pentru cresterea rapida a parului au de fapt rolul de a favoriza cresterea normala si sanatoasa a acestuia. Tratamentele pentru cresterea parului actioneaza asupra intaririi radacinii si evitarea fragilitatii firului de par care poate stopa cresterea lui normala si chiar deteriorarea podoabei capilare. Un scalp sanatos si curat este un mediu favorizant pentru cresterea normala a podoabei capilare.
- Un deficit de vitamine ar fi cauza care sta intre tine si un par lung. Intra in cel mai apropiata farmacie si cauta vitamina A, B, C si E. De obicei, gasesti un complex de vitamine care le contine pe toate acestea. Nici un complex de vitamine conceput special pentru piele sanatoasa si cresterea unghiilor si a parului nu e de lepadat. Aceasta constituie solutia cea mai buna - rezultatele nu vor intarzia sa apara dupa cateva saptamani.
- Periaza-ti bine parul. Investeste intr-o perie lata si captusita. Aceasta stimuleaza circulatia sangelui pe scalp. Periaza parul dimineata, si timp de 5 minute seara. Ai grija sa nu se rupa firele de par de la periatul prea intens!
- Alta modalitate foarte buna de stimulare a circulatiei sangelui este masajul scalpului. Ori de cate ori ai timp, maseaza pielea capului incet, folosind o miscare circulara. Poti face asta in timp ce te uiti la televizor, inainte de culcare sau chiar cand te speli pe cap.
- Uleiul esential de nuca de cocos, de ricin sau de masline sunt remediile naturale perfecte pentru parul deteriorat. Ajuta la mentinerea sanatatii scalpului si se recomanda aplicarea lor in fiecare seara, dupa o incalzire prealabila, si clatirea parului dimineata, dupa ce l-ai lasat sa actioneze intreaga noapte.
- Prepara in casa o masca de par din rodie si ulei esential de mustar. Aplica pe parul proaspat spalat si lasa-l sa actioneze intreaga noapte. Repeta tratamentul de trei ori pe saptamana pana la sase luni, daca parul tau este gras, fragil, cade mult si ai senzatia ca nu mai creste.
- Expunerile masive la soare contribuie la fragilitatea firului de par, la fel si praful la care te expui in fiecare zi si obiceiul de a-ti trece frecvent mana prin par, complet daunator si el.
- Ceaiul verde este si el un remediu eficient impotriva caderilor parului. Bea trei cani de ceai verde zilnic, pentru mai multe luni, iar in timp vei vedea cum parul isi recapata sanatatea si stralucirea de care are nevoie.
- Otetul poate fi folosit si el pentru stimularea cresterii parului. Asigura o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si mentine sub control cantitatea de sebum care impiedica cresterea normala si sanatoasa a firului de par.
- Evita cafeaua, alcoolul si tigarile. Somnul de noapte este foarte important si, pentru o perioada nu este recomandat sa pierzi nici o noapte. Nu intrerupe tratamentul dupa primele efecte, ci continua pana la sase luni sa ingrijesti delicat podoaba capilara. Vei avea un par sanatos, bogat si stralucitor. Succes!