Întrebarea asta este pe bune?
Este plină țara de magazine de optică unde-ți poți face ochelari pe comandă.
Este ca și cum ai întreba "Există vreun magazin de haine în România?"
Depinde cum interpretezi. Daca observi ca interpretarea e pentru tampiti, atunci interpretarea nu e corecta si trebuie sa te gandesti la varianta doi. Vreau o rama pe comanda, am rama si vreau una la fel, alta culoare.
Ai întrebat "pot face ochelari de vedere pe comanda?"
Din câte știu eu, ochelarii sunt formați din lentile și ramă, iar în 99.99% din cazuri pe comandă se fac lentilele, nu rama.
Așadar, întrebarea ta nu a fost deloc atât de clară cum îți place ție să crezi. Poate a fost clară în mintea ta pentru că știai ce vrei, dar nu și pentru restul oamenilor.
Sunt mii de firme cu acest domeniu de activitate, iar unele au un buget considerabil pentru publicitate TV, deci sunt foarte vizibile, de ce cezi ca as formula o astfel de intrebare puerila? Pana la urma, poti sa-mi dai un raspuns, acum, ca am explicat si ai inteles mai bine ceea ce caut?
Optiblu, consultul e gratuit, dar (evident) trebuie mers fizic in magazin
apoi iti dau o plaja mare, mare, MARE de optiuni, de la 3-4sute lei, pana la 2-3mii de lei (cu, chestii ca lentile tratate sa nu se zgarie orice ar fi, filtru de lumina albastra, lentile progresive, adica ai o singura lentila care e buna si la apropiere si la departare, etc.)
Pentru ochelari de vedere e nevoie de masuratori. Nu comanzi ochelarii ca un serviciu de masa.
Pai cam orice magazin de optica face ochelarii la comanda dupa reteta de la oftalmolog
Exista ochelari de vedere ce pot fi cumparati online, dar trebuie sa stii dinainte masuratorile exacte www.optilen.ro/ochelari-de-vedere.html