Am folosit, dar doar pentru varfuri. Acum vreau tot parul..si mi-e frica sa nu imi iasa vreo tampenie dupa. Nu vreau sa risc.
Personal nu. Am incercat pe o suvita cu apa oxigenata dar nu a facut nimic :|, si totusi am parul blond.
Dar poti cauta pe net reviewuri :
http://lifepassionandbeauty.blogspot.ro/......ui-cu.html
http://irinacosmetice.blogspot.ro/......m-voi.html
http://tomaaurora.blogspot.ro/......miere.html
http://septembriejoi.com/2012/10/26/decolorarea-parului-cu-miere/
Decolorarea este procesul chimic prin care se îndepărtează pigmentul (natural sau artificial) din păr. De ce alegem să ne decolorăm? De multe ori probabil că nu vrem (pentru că nu e foarte placut), dar e necesar, pentru că ne dorim o altă culoare. Dacă ne dorim o nuanță mai deschisă decât cea pe care o avem, trebuie să ne decolorăm (dar NU întotdeauna). De ce? Pentru că o culoare nu deschide o altă culoare (vezi articolul despre vopsirea părului). Astfel, trebuie îndepărtat mai întâi pigmentul din păr, pentru ca apoi să fie înlocuit cu altul.
Este de preferat ca decolorarea părului nu ar trebui să fie făcută foarte des, pentru că usucă firul de păr și îl poate fragiliza. Este bine să aștepți câteva luni între decolorări și între timp asigură-te ca îl hrănești și hidratezi cu șamponul și balsamul potrivit.
Spuneam că nu este nevoie întotdeauna să-ți decolorezi părul dacă vrei să îl deschizi. Dacă ai o culoare naturală în păr și vrei s-o deschizi cu câteva tonuri, asta se poate face doar din vopsea.
Am întâlnit o persoană care și-a dorit o nuanță mai deschisă și s-a decolorat. Atât. Fără să mai aplice vopsea după. Eu nu recomand deloc această variantă, pentru că părul (după acest proces chimic) rămâne fără luciu, fără culoare. De aceea trebuie vopsit după. De multe ori decolorarea nu iese uniform 100%, motiv pentru care trebuie aplicată vopseaua după.
Această operațiune nu trebuie să fie făcută acasă sub nici o formă, pentru că vă garantez că nu va ieși cum doriți. Unul dintre motive este acela că nu vedeți cum și cât se deschide culoarea la spate, iar decoloratul trebuie început de la ceafă, mergând spre creștet în șuvițe subțiri, lăsând la sfârșit rădăcina (care se deschide întotdeauna mai repede).
Decolorarea se realizează cu oxidanți de 3%, 6%, 9% sau 12% (mai rar). Oxidantul se alege în funcție de câte tonuri vrem să deschidem. Pentru a obține diferite nuanțe de blond, nu este neapărat necesară decolorarea, unele putând fi obținute și din vopsea. Există produse care deschid doar rădăcina (naturală) și care nu afectează restul părului în cazul în care intră în contact cu acesta.
Mai există și vopsea (cu efect de decolorare) care se aplică pe rădăcină dar de cele mai multe ori este nevoie să se mai aplice o alta care să-i dea nuanța dorită.
Miere
Ulei de masline
Putina apa calda
In mod obisnuit pentru decolorarea parului se foloseste apa oxigenata, numita si peroxid hidrogenat, substanta cu proprietatea magica de deteriorare a firului de par.
O alternativa naturala, ieftina si sanatoasa ar fi folosirea unor produse simple precum mierea si uleiul de masline. Amestecate intr-o masca pentru par si aplicata timp de cel putin 30-45 minute inainte de spalare, acestea ajung in timp sa decoloreze parul, cat sa il faca foarte moale si usor de pieptanat.
maya_1225 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
MaryMaria333 întreabă: