Îți recomand și sugerez aceste sfaturi, pe care le urmez și eu:
- să nu speli părul în fiecare zi sau prea des
- să nu folosești apă fierbinte
- să folosești șampon/balsam/mască potrivite pentru tipul tău de păr
- să nu folosești prea multe produse de styling, iar când folosești, să fie de o calitate bună și să nu deterioreze părul mai tare
- să nu folosești (prea mult) uscătorul/placa/ondulatorul, iar când folosești să utilizezi și un spray pentru protecție termică
- să nu îți freci părul cu prosopul, deoarece agresezi firele de păr și se rup mai ușor
- să nu-l porți strâns foarte des
- noaptea să-l prinzi lejer
- poți folosi șampoane pentru creșterea părului: Alpecin, Parusan, Recupar, Plantur, Gerovital - cere sfatul unui farmacist pentru a alege unul adecvat pentru părul tău (Eu folosesc Alpecin și sunt foarte încântată)
- aplică măști naturale: cu ou, miere, avocado, zeamă de ceapă, aloe vera, argilă - poți căuta detalii pe internet despre cum să le combini și cum să le prepari, și alege-le pe cele care se potrivesc părului tău
- folosește uleiuri: ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de avocado, ulei de argan, ulei de ricin, ulei de jojoba, ulei de susan - e bine să fie puțin călduțe când le aplici pe păr pentru a pătrunde mai ușor în scalp
- folosește vitamine: vitamina A, vitamina E (Eu îmi iau capsule de vitamina E și le sparg într-un bol, unde îmi prepara o mască cu ulei de argan, avocado sau cocos, pe acestea le folosesc cel mai mult)
- folosește fiole pentru păr, pe care le găsești în farmacii (Asta mi-a recomandat coafeza mea după ce a observat că îmi cadea părul exagerat de mult, într-o anumită perioadă, doar că mie îmi cădea din cauza stresului)
- stresul încetinește creșterea părului și provoacă căderea acestuia, deci nu fi stresată (Stresul oricum afectează întregul organism)
- pune accent și pe alimentație, se reflectă în sănătatea părului tău
- nu te tunde o dată la 3 luni dacă vrei păr lung (Eu eram obsedată de firele arse sau despicate și aveam impresia că oricât tundeam din păr, tot ars era sau că tot am fire despicate. Și mă tot tundeam, până am ajuns să am părul pe umeri, iar eu îl aveam până la fund. Când l-am văzut atât de scurt, îl voiam lung înapoi și am început să-l cresc. În 3-4 luni îmi creștea și după îmi tăiam vârfurile iar. Și îmi întrebam coafeza că de ce nu-mi crește părul. Mi-a zis că-l tund cam des, nu-i nevoie să-ți tunzi părul tot o dată la 3 luni dacă ai un păr sănătos. Și am renunțat la obiceiul acesta, iar acum mă tund o dată la 5-6 luni, și bineînțeles, văd că îmi crește părul)
- folosește o perie bună, care să nu zgârie scalpul sau să tragă firele de păr
- în perioadele reci, protejează-ți părul deoarece și frigul afectează firul de păr
Multă sănătate!
Buna. Sunt mai multe secrete pentru par si scalp sanatos. Uite cateva foarte importante:
1. Aplica saptamanal masti (le poti cumpara din comert sau face acasa din produse cat mai naturale). Daca iti cumperi masti de par, trebuie sa le aplici dupa ce ti-ai spalat parul si lasi sa actioneze cat scrie pe ambalaj, apoi clatesti. Daca iti faci masti acasa, pune masca in par inainte sa faci baie si las-o cam o ora, asta depinde mult de ce contine masca. Daca e ulei de cocos, il poti lasa peste noapte. Sau, nu stiu. iti dai seama singura cand se usuca masca si cand consideri tu ca e suficient te speli.
2. Nu uita sa aplici mereu balsam dupa ce te speli pe cap. Nu aplica balsamul pe scalp si la radacina, ci pe lungime.
3. Nu uita sa te piepteni. Parul trebuie pieptanat zilnic. Inainte de baie, piaptana tot parul, de la radacina pana la varf. Iti poti face un masaj la scalp cu degetele ca sa stimulezi cresterea parului.
4. Spala-te cu un sampon potrivit tipului de par si foloseste un balsam de acelasi tip.
5. Tunde-ti varfurile despicate odata la 3 luni.
6. Cand te speli pe cap, nu spala parul, ci maseaza gentil scalpul.
7. Nu folosi zilnic placa, ondulatorul, sau uscatorul de par. Cand folosesti placa sau ondulatorul, foloseste o protectie termica.
8. Poti folosi uleiuri de par si alte tratamente.
9. Nu exagera cu spalarile. Nu te spala pe cap in fiecare zi, nu e nevoie. Spala-te de cate ori e nevoie, cand parul se ingrasa trebuie spalat.
Georgian1992 întreabă:
kalakkas întreabă: