| floricica55 a întrebat:

Fetelor, cum rezistati iarna, pe sezon rece? Folositi tehnica layeringului ca sa nu va fie frig? Sau ce tehnici aveti pentru a evita frigul?

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

- Mancare taditionala, sanatoasa de iarna ("porcarii") si
- Imbracare calda (dar usoara).

| Violleta2022 a răspuns:

S-a inventat paltonul si hainele groase de iarna cu sute de ani in urma si inca sunt folosite cu succes, fara sa te imbraci cu 10 tricouri sau plovere, ca nu face sens.
Oamenii saraci se imbraca cu tot ce au prin sifonier, pentru ca nu-si permit un palton de iarna.

| Fatamuntilor a răspuns:

Stau la munte dest, iernile din ultimii ani au fost de blande.
depinde si de distanta, dar la mine e cam asa.; coolanti, ciorapi mai grosi, ghete.Mai sus maiou,musai sa acopere spatele,tricou, plovar, gheaca de iarna. Daca e mai frig, sau merg pe distante mai lungi, cand ma plimb caciulasi manusi

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Lana.
Lenjerie din lana merinos https://merino-shop.ro/ro/3-merino-femei#/categorii-tricouri_maiouri
Pulovere cu continut de lana
Palton sau haina cu min 40% lana
Esarfa de casmir sau fular de lana.
Incaltaminte din piele, nu inlocuitor.

| popapopica a răspuns:

Ce este layeringul?
Incaltaminte din piele naturala si ciorapi de lana. Nu fac rabat, indiferent ce vrea sa ne impuna "moda". Sanatatea este mai importanta decat parerea neavenitilor. Manusi. Daca nu am de piele si captusite, macar de lana. Guler inalt la palton ca sa acopere gatul si barbia. Caciula pe frunte. Imi arat parul toata vara. Niciodata cu buricul gol. Degeaba imbraci ceva gros daca esti pe jumatate goala. Si alimentatie cu multe calorii.

| DandG2304 a răspuns:

Mai nou ma imbrac cu ceea ce este cu puf in interior: pantaloni grosi cu puf, bluza, geaca, etc. Ajuta mult puful respectiv. Daca nu am posibilitatea asta, atunci optez pentru iegari (nu ciorapi) mai grosi si o pereche de blugi. In picioare caut sa nu-mi transpire piciorul, ca atunci chiar inghet de frig: deci ciorapi normali, dar lungi, si cu cizme imblanite sau bocanci. Nu 100 de haine, dar un maieu (ceva ce sa nu-mi lase mijlocul gol) si o bluza (groasa/subtire)

| floricica55 explică (pentru DandG2304):

De ce iegari si nu strampi?

| DandG2304 a răspuns (pentru floricica55):

Iegari folosesc de cand eram mica si m-am obisnuit asa.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru floricica55):

Vezi ca strampi e termen de argou.
https://dexonline.ro/definitie/%C8%99trampi

| floricica55 explică (pentru DandG2304):

Da mi mesaj in privat, te rog

| GeogG23 a răspuns:

Nu-mi las pielea deloc expusa. Haine mai groase si cu putina blana in interior. Uneori am si mai multe haine peste, dar evit pentru ca n-am mobilitatea dorita

| DanMihalache a răspuns:

Toate femeile pe care le știu eu folosesc metoda îmbrăcatului. Cu haine din câte am observat. Exact ca bărbații și copii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru DanMihalache):

La genul de intrebari pe care le pune, posibil ca meseria ii cere sa se imbrace mai sumar...chiar si iarna.