Nu stiu, si eu am aceeasi problema dar vroiam sa-ti zic ca esti amuzanta. am ras 5 min intruna de faza cu baietii
1.Incepe prin inlaturarea cuticulelor. Daca le lasi sa se dezvolte prea mult, vor incetini ritmul de crestere al unghiei. Nu te repezi nici sa le retezi cu foarfecuta pentru ca ele au rolul de a proteja unghia, iar taierea lor deschide calea infectiilor. Inmoaie-ti degetele intr-un bol cu apa calduta si sapun, iar cand cuticulele s-au inmuiat, impinge-le usor spre baza unghiei cu un betisor din lemn.
2. Curata cu ajutorul betisorului celulele moarte de pe suprafata unghiei, prin miscari circulare.
3. Pentru intarirea si hidratarea unghiilor, maseaza-le cu ulei de masline sau de floarea soarelui, ori cu continutul unei capsule de vitamina E.
4. Pentru protejarea unghiei, foloseste numai lacuri de buna calitate, pentru a evita stergerea repetata cu dizolvant. Acesta ataca structura unghiei, slabind-o. De asemenea, nu coji lacul de pe unghii, pentru ca unghia se zgarie.
5. Unghiile uscate, friabile, sunt rezultatul expunerii indelungate la produsele de curatenie, detergenti de vase etc. De aceea, pentru a evita exfolierea si ruperea lor, poarta intotdeauna manusi din plastic cand utilizezi astfel de substante.
6. Un amestec din sare de bucatarie, cateva picaturi de lamaie si putin ulei este deosebit de eficient pentru stralucirea unghiilor, in special in cazul in care sunt decolorate. Dupa ce le masezi cu acest amestec, inmoaie-le in lapte pentru a le hrani si hidrata.
7. Lasa unghiile sa respire din cand in cand. Asta inseamna ca nu ar trebui sa mentii lacul pe unghii prea mult timp. Sterge-l dupa o saptamana si lasa-ti unghiile libere o zi sau doua
Si eu am cam aceeasi problema! Pana acum cateva luni de zile incercam tot felul de tratamente, le tinem in ulei, in zeama de lamaie, am luat calciu, beam muult lapte...DEGEABA! unghiile mele nici nu ma luau in seama. Si la mine mai e problema ca le si rod... in fine, eu am inteles ca la mine asa e organismul si n-am ce sa fac.
DaciaRomania întreabă: