| Rose_2860 a întrebat:

Fetelor, voi ce folositi fond de ten sau pudra? Ce e mai bun? Eu nu am folosit deloc aceste produse, dar m-am gandit sa incerc. Ce imi recomandati?

18 răspunsuri:
| D33d33wttzzaaaaaaa a răspuns:

Eu folosesc fondul de ten.

| miauu a răspuns:

Eu folosesc fond de ten de la max factor
e in jur la 80 lei unu dar te tine mult cam 3-4 luni dadndu-te zilnic

| LCD a răspuns:

Fond de ten si pudra peste

| Brigitta a răspuns:

Alege L`oreal, Max Factor, Maybelline, Clinique, Rimmel. In functie de tenul tau alegi consistenta produsului. Zi-ne ce fel de ten ai: uscat, mixt, normal sau gras?

| Denisse_8813 a răspuns:

Eu iti recomand fondul de ten! Pudra este buna pentru un ten mai matur. Sunt o gramada de fonduri pentru toate tipurile de ten.Eu personal le prefer pe cele de la Maybelline. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sincer iti recomand sa fi naturala, sa fi tu insati fara sa te dai cu unspe mii de straturi de pudra, fond de ten sau mai stiu eu ce...Pe mine sincer m-a uimit un baiat cand mi-a zis asta dar ii dau perfecta dreptate : cand iubesti o fata o iubesti asa cum e cand te trezesti dimineata langa ea, adica naturala...

| RaSpUnS.pT.vOi a răspuns:

De ce te-ai gandit sa incerci? Daca nu ai nevoie nu folosii.Naturaletea inseamna frumusete.Produsele cosmetice au efecul lor.Intr-adevar te avantajeaza dar la un moment dat poti devenii dependenta in sensul ca te vei uita in oglinda si nu te vei mai vedea frumoasa decat pudrata si fardata.Eu folosesc pudra de cele mai multe ori.De la Maybelline.Este un produs foarte bun! Dar totusi daca nu ai nevoie.nu are rost.Fii naturala! Te pupic!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si o continuare... poate cineva se indragosteste de partea falsa...cand vei fi naturala ce vei face daca va reactiona urat?
Mai bine ramai cum esti happy

| Teooo a răspuns:

Eu folosesc Dream Liquid Mousse de la Maybelline New York. Costa in jur de 30 lei si e foarte bun : http://www.maybelline.com/Product/Face/Foundation/dream-liquid-mousse.htm

| AndreeaSiAndra a răspuns:

Eu cred ca cel mai bun este fondul de ten. ia-ti de la maxi factory de la sephoara de unde vrei

| lia a răspuns:

Si eu iti recomand sa folosesti tot fondul de ten. Eu folosesc de la Revlon "Color Stay".

| elenahd a răspuns:

Intotdeauna in make up intai se foloseste fondul de ten care trebuie sa fie o nuanta apropiata de culoarea fetei iar dupa ce fondul de ten a fost intins uniform pe fata se aplica pudra.
Atunci cand folosesti un fond de ten este important sa stii cum sa-l aplici, astfel incat sa-ti ascunda micile defecte (alunite, cosuri, etc.) dar sa nu arati ca si cand ai purta o masca mata pe fata.

Acest articol iti va dezvalui secretele de aplicare a fondului de ten, tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii descrisi.
Alegerea tipului de fond de ten
fond de ten stick

Un fond de ten de calitate nu inseamna neaparat unul de firma, ci mai degraba, unul care se potriveste tipului tau de ten.

Pe piata exista nenumarate tipuri de fond de ten, dar pentru a-ti fi mai usor sa alegi tipul potrivit, le-am restrans in trei categorii majore.

Fond de ten lichid: acesta ofera o acoperire uniforma si confera tenului un machiaj natural. Cele mai multe femei prefera acest tip de fond de ten pentru ca este usor de aplicat si se potriveste "ca o a doua piele". Sunt disponibile in formule pe baza de apa si pa baza de uleiuri.

Fond de ten crema: este, de obicei, preferat de makeup artisti. Se gasesc in cutii compacte sau sub forma de stick, si ofera o foarte buna acoperire, pentru ca pot fi aplicate cu precizie acolo unde e nevoie.

Fond de ten pudra: este usor si rapid de aplicat, se foloseste in special pe tenul gras, pentru a estompa zonele stralucitoare (barbie, nas, pometi).

Daca nu vrei sa aplici pe toata fata fondul de ten atunci foloseste un stick pentru o aplicare precisa, numai in locurile unde ai nevoie, apoi estompeaza cu un burete.

Primul pas in alegerea unui fond de ten potrivit, este determinarea culorii tenului tau. Cel mai important lucru este sa gasesti o culoare cat mai apropiata de culoarea tenului, pentru ca altfel vei parea ca ai o masca in loc de fata.

Pasul 1: Daca ai tenul gras trebuie sa folosesti un fond de ten fara ulei. Daca ai tenul uscat, alege o formula crema, care ofera hidratare tenului.

Pasul 2: Trebuie sa decizi ce fel de machiaj vrei sa obtii, fondurile de ten se pot gasi in colori sidefate, care se poarta seara sau la petreceri si culori mate, de zi.
testarea fondului de ten

Pasul 3: Testeaza fondul de ten ales de la o nuanta mai inchisa spre una mai deschisa, pe linia maxilarului. Aici se va observa cel mai bine daca nuanta se potriveste cu tenul tau. Orice fond de ten va arata un pic mai inchis la culare in recipientul sau, deci tine cont si de acest lucru cand faci o alegere.

Pasul 4: Intinde usor fondul de ten cu un burete de machiaj. Fondul de ten trebuie sa dispara in piele. Daca nu ai gasit nuanta potrivita, atunci incearca sa amesteci cele mai apropiate 2 nuante, pentru a obtine nuanta de care ai nevoie, sau continua sa cauti si alte marci.

Pasul 5: Trebuie sa ai la tine o oglinjoara pentru a vedea nuanta in lumina naturala.

Pasul 6: Cauta formule in nuante galbui daca ai tenul alb, si nuante de galbui-orange pentru ten mai inchis la culoare.

Pasul 7: Tine minte ca ai foarte multe optiuni din care sa alegi, asa ca daca nu esti pe deplin multumita cu nuanta pe care ai ales-o, atunci continua sa cauti.

Aplicarea fondului de ten pudra

Ai nevoie de:

* crema hidratanta
* fond de ten pudra (deschis, mediu si inchis)
* burete de machiaj
* apa cu sapun

Pasul 1: Hidratarea – aplica crema hidratanta pe intreaga fata si las-o cateva secunde sa actioneze, pentru a intra in piele. Astfel se vor hidrata portiunile uscate ale pielii, permitand o intindere omogena a fondului de ten pe toata fata.
burete machiaj

Pasul 2: Foloseste un burete de machiaj pentru ca fondul de ten sa reziste mai mult si sa se uniformizeze mai usor. Pune putina pudra pe burete si aplic-o incepand cu nasul, urmeaza linia nasului de la frunte catre nari, apoi prelungeste aplicarea spre pometi. Foloseste miscari scurte si precise, urmarind liniile fetei pentru a intinde pudra. Din cand in cand spala buretele cu apa cu sapun pentru a indeparta bacteriile.

Pasul 3: Zonele din jurul nasului si al ochilor sunt predispuse la ruperea vaselor de sange, ceea ce produce o usoara innegrire a pielii (cearcanele). Aceste zone vor avea nevoie de mai multa pudra pentru a le acoperii. Aplica mai putina pudra la inceputul firelor de par si pe langa urechi.

Pasul 4: Omogenizarea se face in timp ce aplici fondul de ten. Trebuie sa estompezi fondul de ten catre tample, maxilar, urechi, la marginea fruntii si la sprancene.

Este nevoie si de finisari pentru a arata impecabil. Printr-o usoara tamponare cu buretele de machiaj cu un strat foarte subtire de fond de ten, estompeaza toate zonele care par mai luminoase / stralucitoare (la tenul gras sau mixt).

Pentru fixarea fondului de ten tamponeaza foarte usor pielea cu un servetel de hartie.

Aplicarea fondului de ten lichid
Fond de ten lichid

Ai nevoie de:

* fond de ten lichid
* burete de machiaj
* creion corector

Pasul 1: Pregateste pielea pentru aplicarea fondului de ten: demachiere, curatarea impuritatilor, hidratare.

Pasul 2: Agita bine sticluta pentru a amesteca lichidul. Pune 1-2 picaturi de fond de ten pe podul mainii si intinde-o un pic cu degetul apoi ia cu buretele cate putin si aplica pe fata. Este necesar ca buretele sa fie umed pentru ca un burete uscat va absorbi fondul de ten si va trebui sa folosesti prea multa cantitate pentru aceleasi rezultate. Daca buretele este umed solutia se va uniformiza mai usor pe fata.

Pasul 3: Aplica fondul de ten incepand de la baza nasului, prin miscari uniforme, crescande, spre tample, urmarind trasaturile fetei. Continua la fel pe toata fata. Ai grija cum estompezi fondul in zona barbiei si a maxilarului, pentru ca aici se vede cel mai usor diferenta de nuanta. Trebuie sa folosesti miscari de sus in jos, de la barbie spre gat.

Pasul 4: Ai grija ca fondul de ten sa nu se adune in anumite portiuni cum sunt baza firelor de par, marginea buzelor, si pe sprancene. Daca se intampla acest lucru, surplusul trebuie indepartat cu buretele.

Pasul 5: Creionul corector il folosesti daca mai exista imperfectiuni care se vad prin fondul de ten. Aplica-l numai acolo unde ai nevoie, de exemplu pentru a ascunde un cos. Nu aplica creionul corector inainte de aplicarea fondului de ten pentru ca il vei sterge cu buretele de machiaj.

Pasul 6: Optional poti aplica o pudra translucida pentru a fixa fondul de ten si a-l face sa reziste mai mult.
Aplicarea fondului de ten se poate face atat cu degetele mainii cat si cu un buretel. Este nevoie de un strop de fond de ten pe fiecare obraz, unul/doua pe frunte un pic pe barbie si nas.
Aplicarea in exces a fondului de ten creaza neplaceri la intinderea acestuia. Incarca tenul si ne putem confrunta mai apoi cu efectul de masca. Vei alege nuanta fondului de ten, insa nu aplicand un pic din mostra pe incheietura mainii, ci pe gat. Daca la lumina se potriveste cu nuanta pielii noastre doar atunci ne putem decide sa-l achzitionam.
Pentru a evita accidente, cum ar fi sa "mancam" rujul putem sa folosim un pic de fond de ten aplicat pe buze inainte de machiajul buzelor.
Pentru ca machiajul tau sa tina mai mult foloseste pudra compacta si apoi una pulbere. Dupa ce, in prealabil ai intins fondul de ten, la final pulverizeaza un pic de apa termala.
Daca ai nasul lat foloseste doua nuante de fond de ten: una mai inchisa pe zona lata si cealata mai deschisa pentru uniformizarea culorilor si crearea unui intreg.
Pentru a aduce un pic de nuanta obrajilor foloseste un fard de obraz intr-o nuanta calda.

| adynico a răspuns:

Eu am 16 ani si folosesc pudracred ca mi se potriveste! Acum depinde de fiecare ce ten are! :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca ai mare nevoie sa folosești folosește dar ar fi recomandat sa nu folosești nimic sa lași pielea sa respire

| andriana_;) a răspuns:

Foloseste mai bine fondul de ten se priveste mai natural, si cel mai bun e de la vichi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce tip de ten ai.
daca e gras ia`ti unul care normalizeaza secretia de sebum
daca ai fata uscata ia`ti unul hidratant
daca ai tenul mixt ia`ti unul care normalizeaza secretia de sebum si in obraji da`te cu crema hidratanta, o sa-l faca sa reziste mai mult.
plus ca daca te dai si cu pudra peste (! foarte putina, ca sa nu arati 'artificial'!) nu o sa mai para fata asa grasa.
daca mai vrei sa complici putin lucrurile da`te si cu baza de machiaj, e o chestie alba sau transparenta care seamana cu o crema, care uniformizeaza tenul si face fondul de ten sa reziste mult mai mult.

e bine sa aplici fondul de ten ori cu buretel, ori cu degetele dar nu e recomandat daca ai tenul gras.se gasesc si fonduri de ten cu perie inclusa (de la astor si avon)

Sper ca nu am vorbit prea mult!laughing

| BlackMan a răspuns:

Eu folosesc unu de la Avon cu periuta. e dragut si bun dar cam putin in tub 30 ml. e vreo 27 leiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu folosesc o pudra de la L`oreal. a costat 800. 000( lei vechi) dar sincer a meritat. m`a tinut in jur de 2 luni jumate.la capt are ca un fel de pensula cum este acea de la fardu` de obraz da` doar capatu`. este destul de ok. da` eu am aproape 16 ani si sincer folosesc foarte`foarte putin fond de ten inainte (am putine pistrui pe fata) si pe urma imi aplic pudra care acopera orice fel de pata/cos.

http://www.fashionandbeauty.ro/pictures/article_2568.jpg
aceasta este pudra!
este minunata!