Daca incerci sa scapi de alunite poti face cancer de piele
eu cunosc pe cineva care a incercat sa scape de o alunita, a facut cancer de piele SI IN SCURT TIMP A MURIT
Laserul
Laserul se foloseste de obicei in cazul alunitelor de dimensiuni mici. Totusi, nu este un procedeu folosit foarte des pentru ca laserul nu are puterea de a penetra tegumentul suficient de mult astfel incat sa extirpe alunita in totalitate. Tocmai din acest motiv, procedeul este recomandat doar in cazul alunitelor superficiale.
Aceasta metoda nu necesita sutura (coasere), cicatricea va fi aproape insesizabila, iar cu timpul poate disparea.
Electrocauterizarea
Electrocauterizarea consta in distrugerea unui tesut prin arderea cu ajutorul curentului electric. De obicei, aceasta metoda este utilizata in indepartarea alunitelor proeminente. Procesul are loc dupa ce se face o anestezie locala, iar apoi se indeparteaza nervul pigmentar. Nici in cazul electrocauterizarii nu este necesara sutura, dar exista posibilitatea ca in locul cu pricina sa ramana o oarecare cicatrice (in functie de marimea alunitei).
Excizia chirurgicala
Excizia chirurgicala se face in modul clasic, cu ajutorul bisturiului si al unei anestezii locale. De regula, excizia chirurgicala este folosita in cazul alunitelor plate, de dimensiuni mari. In functie de marimea alunitei, aceasta interventie poate avea nevoie de sutura si tot in functie de dimensiuni, va ramane sau nu o cicatrice.
Alunitele care ne pun in pericol sanatatea pot fi recunoscute in felul urmator:
•Sunt asimetrice – alunitele maligne;
•Au marginile neregulate;
•Au doua sau mai multe culori;
•Sunt mari si continua sa se mareasca.
Operatia este cea mai sigura pentru ca daca folosesti alceva pe alunite se poate agrava
De cele care sunt in relief poti scapa doar cu laserul si este periculos dar de cele care nu sunt in relief poti scapa cu ajutorul unor plante.Chiar si eu vreau sa incerc si cand voi afla de ce este nevoie te voi informa si pe tine
Mai bine incearca cu suc de lamaie pentru cateva saptamani. Sau du-te la un dermatolog sa ti le verifice, daca sunt periculoase, vor fi scoase...prin operatie cu bisturiul sau cu laserul.
Prin operatie.dar si asa e periculos...mai bine lasale decat sa patesti altceva si mai rau... funda?
ramonika125 întreabă:
Georgian1992 întreabă:
kalakkas întreabă: