| Sophie26 a întrebat:

Hei! Am de aprox. un an de zile ca niste "liniute" rosii pe fund. Zici ca m-as fi taiat cu lama de multe ori, si a ramas mai nevindecat. Nu se vad decat in procent de 60%, dar chestia e ca se vad. In curand plec la mare si nu vreau sa mi se vada urat. Nu stiu daca v-ati dat seama cam cum arata... Din ce cauza apar? Stiti vreun remediu facut in casa, sau o crema, ceva sa scap de ele? Funda clar.

Răspuns Câştigător
| Ana9999 a răspuns:

Asa cum au zis si ceilalti, liniutele reprezinta de fapt inceputul unor vergeturi. Chiar daca tu nu te-ai ingrasat/slabit ele tot apar pentru ca probabil esti in perioada in care te transformi in femeie, deci in primul rand fundul si sanii sunt in alerta. Ai grija sa iti pastrezi mereu pielea hidratata in special in aceste zone, iar tratamentele antivergeturi pot avea niste efecte de atenuare a lor cat timp sunt inca rosii, dupa ce se cicatrizeaza e mai greu spre imposibil. Din pacate bronzul nu prea poate rezolva problema, pentru ca, la fel ca in cazul oricarei cicatrici, poate chiar sa le evidentieze oarecum. Totusi parerea mea e sa nu intri in panica pentru ca orice fata trece prin asta, iar vergeturile provocate de dezvoltarea corpului in adolescenta in general se atenueaza/dispar de la sine, eu spre exemplu am avut pe sani, insa acum nu se mai vede nicio urma cum ca as fi avut vreodata, am avut destul de multe pe fese, dar acum se vad doar 1-2 dungi si in general cand am pielea hidratata nu se observa decat cu foarte mare atentie. Pana la urma ce putem face? Chiar si daca ni s-ar oferi sansa de a alege: sa nu am vergeturi dar sa arat ca o scandura sau sa am cateva mici semne insesizabile, dar sa stiu ca atrag priviri in jur prin forma corpului? Sunt curioasa daca cineva chiar ar alege prima varianta.

6 răspunsuri:
| Etelca a răspuns:

Buna! Sunt vergeturi, si eu am pe mai multe zone ale picioarelor, din pacate. Poti cumpara o crema anti vergeturi, insa sincer iti spun ca nu prea ajuta cu nimic, insa poti cumpara una de la farmacie daca doresti.Probabil ti-au aparut pentru ca ori ai slabit, ori te-ai ingrasat brusc, insa mie mi-au aparut de "nicaieri", pot spune, nu m-am inaltat brusc, n-am slabit si nici nu m-am ingrasat..cunosc multe fete de varsta mea care au si nu se explica de ce, insa trebuie mereu sa te dai cu crema hidratanta pentru corp pentru a mentine elasticitatea pielii, asta pot sa-ti recomand.Cu timpul, se vor estompa si se vor face albe, insa nu vei scapa niciodata de ele, nu trebuie sa fii complexata sau suparata din cauza lor, aproape toate fetele si femeile au vergeturi.Mult succes!

| Kenya a răspuns:

Poate sunt vergeturi... Daca nu sunt chiar asa vizibile bronzul le va acoperi (ai grija sa folosesti protectie solara).

| Cristinaaa57 a răspuns:

S-ar putea acele linii rosii sa se transforme in niste vergeturi, asa am avut si eu si am pe spate.cred ca ai slabit in acea zona si d'aia o sa apara...

| Sophie26 explică:

Dar sunt slaba... Am 42 kg, pun cate 1-2 kg pe an... Deci, nu am slabit; iar de ingrasat, nici nu se pune problema. Am fost intotdeauna slaba laughing)

| Sophie26 explică:

Am aflat ca este un inceput de vergeturi. La mine cred ca a fost din cauza mancarii nesanatoase, caci mai mancam din cand in cand.

| HowshouldIknow a răspuns:

Acelea sunt vergeturi. Vergeturile ti-au aparut fiindca ai slabit brusc. Nu dispar, ar trebui sa te obisnuiesti cu ele.