Bună.
Trebuie să te demachezi seara, așa combați orice neplăcere.
Și alimentația excesivă pune sănătatea în pericol.
Pa, pa.
O fi dăunător, dar machiaj care să nu acţioneze deloc asupra pielii sau ochilor nu există.
Acuma nah, dacă observi orice reacţie ciudată, opreşti imediat folosirea produsului respectiv, eventual faci şi control la medic, poate îţi dă ceva picături pentru ochi, creme pentru piele etc.
Dar, machiajul e acceptabil dacă nu stă mult pe piele, te cureţi bine de tot de orice machiaj înainte de culcare, ai grijă de ten şi ochi, şi mănânci cum trebuie.
În fond, machiajul nu s-a "inventat" ieri. E ceva la care oamenii au apelat pentru a îşi scoate în evidenţă nişte trăsături, pentru a se face mai frumoşi, pentru a ascunde defecte. Crezi că egiptenii acum mii de ani, care se machiau pe la ochi ştiau că e dăunător, şi că machiajele care vor apărea în viitor vor fi şi mai dăunătoare? Oricum, ăsta e sacrificiul pe care îl facem pentru "frumuseţe". Acuma e treaba fiecăruia dacă consideră asta că merită sau nu.
Sa atragem atentia asupra noastra.sa ne evidentiem trasaturile.de la triburi s-a continuat cu moda asta.aia se pictau pentru vanatoare, pentru a parea mai fertili, mai frumosi:femeile pentru a fi dorite, alese.
Ca sa demonstreze barbatii cat de slabe sunt femeile . acum lasand gluma, chestiile alea de pe pui in jurul ochilor sunt daunatoare, mai devreme sau mai tarziu o sa o simti pe pielea ta (asta daca folosesti). mama a avut probleme din cauza machiajului (dar asta a fost acum 30 de ani, de atunci nu stiu cum o fi evoluat, dar suntem in Romania, asa ca prea mult nu ). s-a inventat din slabiciunea femeii de a isi astupa sau ascunde anumite defecte, a accentua anumite trasaturi, sau a scoate in evidenta o parte a corpului (cred ca asta e si motivul pentru care exista sutiene, dar e doar mintea mea). daca stii ca un lucru iti dauneaza, cum sa nu poti rezista tentatiei?
In legatura cu tentatia ma refeream la culori si la miliardele de feluri in care se "picteaza" fetele si la momentul in care simti ca iti e ciuda ca nu poti arata la fel de bine ca unele ce folosesc machiaj.
Şi fumatul e dăunător şi tot s-a inventat. Oamenii care au inventat machiajul nu s-au gândit că îţi voi face rău ochilor tăi, s-au gândit că vor face bani.
Pentru a ne face mai frumoase.Si da,acesta e daunator pielii, dar daca intr-adevar te iubesti si iti respecti pielea stii unde sa te opresti si nu exagerezi, te interesezi ce ai putea face pentru a regenera pielea, ce creme ai putea folosi, care sunt cele mai bune si mai de calitate produse pe care le-ai putea folosi.In fond, nimeni nu te obliga sa te machezi, trebuie sa faci cum crezi si sa te bazezi pe instinctul tau cu privire la ingrijirea pielii.
Machiajul nu e daunator daca produsele sunt de calitate, nu sunt expirate si se face demachiere in fiecare seara.
Da dauneaza normal ca dauneaza de aceea nu trebuie sa ne machem in exces deaora o sa incepi sa faci riduri si o sa iti imbatranesti tenul mai rapid, parerea mea.
Cunosc pe cineva care se da cu fond de ten de la 11 ani si tot nu ii acopera perfect cosurile si plus ca nici nu foloseste culoarea potrivita pentru tenul ei, deci cand o sa fie mai mare, nu stiu, poate cand o sa aiba 18 ani o sa arate ca o coaja de lamaie?
Pentru ca noi, femeile, simtim mereu nevoia de schimbare, si in plus, vrem sa ne simtim frumoase iar mama natura probabil ca nu avea de unde sa stie dorintele noastre si asa au aparut produsele de machiaj.
Nu spune nimeni ca nu e bine sa te machiezi dar totusi naturaletea este baza. Daca in fiecare moment al zilei esti machiata, atunci dispare farmecul si acel efect de wow cand te machiezi pentru o ocazie speciala. Daca inainte egiptenii foloseau pentru machaij carbune si tot felul de culori facute din plante etc. astazi gama de produse este larga dela cele mai proaste la cele bune, dar nimeni nu garanteaza ca nu sunt daunatoare.
anonim_4396 întreabă: