Foloseste protectie solara zilnic. Pentru pete ar trebui sa incepi niste exfolieri chimice acasa dupa ce te documentezi cu mare atentie. Trimite mesaj useritei sareinochi pentru un sfat bun.
Cam ciudat daca raman asa perioade intregi. Ai grija cu exfoluantii chimici, deja zona e sensibila. In plus daca folosesti exfoliant neaparat zilnic ar trebui crema hidratanta si crema cu spf 50.
Mai bine ar fi sa iti recomande un medic aceste lucruri, totusi e vorba de fata ta.
Folosesc exfoliant chimic o data, maxim de 2 ori pe saptamana, iar SPF-UL de 50 de la LaRoche Posay. Folosesc si crema post expunere la soare. Chiar consider ca fac ce trebuie, dar voi consulta un dermatolog. Prima oara cand am fost la dermatolog mi-a dat antibiotice si eu am luat, dar eram mai micuta si prostuta si gata sa fac orice sa am ten curat... nu as repeta.
Daca esti adolescenta mai mult ca sigur ai acnee din cauze hormonale. Asa am fost si eu, la 18 ani cand s-a incheiat pubertatea am scapat. Si am folosit tot ce era pe piata atunci pentru acnee.
Un cos nu poate sa dispara pur si simplu, e normal sa ramana pete, iar petele dispar si ele.
Dar nu imi dispar aceste pete... adica nici la 2 saptamani, sa nu mai zic ca sunt unele care stau de vreo 2 ani pe fata mea.
Te referi la pete sau cicatrici? Cicatricile acelea ca niste gaurele sau in piele se datoreaza faptului ca acele cosuri s-au infectat si e foarte greu sa scapi de ele, necesita tratamente la medic cum ar fi peeling chimic sau filling.
Nu sunt gauri in piele. Sunt niste pete pe piele, ca niste cerculete de culoare mai inchisa, dar nu sunt reliefate. E doar ca si cum as face eu cu carioca:suprafata e neteda, dar e colorat.
Semnele se datorează coșurilor destul de serioase. Și eu am aceeași problema. Folosește un ulei de cocos care va duce la dispariția acestora
kalakkas întreabă: