Stiu cat de aiurea e sa te speli o data pe zi sau la doua zile pe cap. Si eu ma confrunt cu asta de vreo doi ani. Nici la mine sampoanele n-au efect. Cateva sfaturi:
In primul rand, scoate grasimile din alimentatie sau macar redu numarul lor.
Stoarce o lamaine in samponul tau, chiar ajuta. Btw, foloseste sampon pentru par gras, si nu ar fi rau daca ai folosi si o masca o data pe saptaman, ti le recomand pe cele cu galbenus.
Evita sa iti treci mainele prin par, si nu exagera cu pieptanatul si periatul cand parul este gras.
Foloseste balsamul doar pe varfuri sau evita-l.
Dupa ce te speli, poti sa-ti clatesti parul cu ceai de menta.
Btw, daca nu ai apucat sa te speli pe cap si trebuie sa ajungi undeva prinde-l intr-o coada, sau si mai bine, impleteste-l. Asa nu prea se cunosc suvitele grase.
Multa lume sugereaza folosirea sampoanelor pentru bebelusi, eu iti sugerez sa le eviti. Desi sunt mai blande cu parul si pot fi folosite de cei care obisnuiesc sa spele mai des pe cap, intr-un final ajungi sa te speli zilnic sau chiar de doua ori pe zi.
Foloseste foehnul la fiecare spalare, asta reduce excesul de sebum(totusi, daca obisnuiesti sa folosesti placa sau ondulatorul, mai bine evita foehnul daca nu vrei sa te trezesti cu parul ars).
Evita sa abuzezi de fixativ, spuma, gel sau alte produse cosmetice, ingrasa si mai mult parul.
Altele nu mai imi vin in cap momentan, dar crede-ma mai sunt. Acum, depinde de parul tau, la mine astea sunt cele care functioneaza mai bine.
Btw, clateste-te cu apa plata, cea de la robinet contine calcar si e agresiva cu parul, si evita apa fierbinte. De fapt apa plata, la temperatura camerei e perfecta.
Sper ca te-am ajutat. Parul gras e cu adevarat un cosmar.
Limpezirea cu otet de mere diluat cu apa sau infuzie de frunze de nuc, ca tot sunt la indemana vara.
BAFTA!
Cu otet dar poate o sa razi de mine eu ma spal si cu sapun de casa este foarte bun si eu am aceiasii problema si functioneaza iar pentru a indeparta mirosul specific poti utiliza un balsam din galbenus de ou de gaseste in farmacii iti face si parul matasos