| alexandra7199271 a întrebat:

Hei, ce pot să folosesc după epilare dacă mă irit foarte tare? Am pielea super sensibilă.N-am folosit niciodată un scrub, credeți ca ar fi bun? Mă gândeam să îmi fac unul acasă din cafea, ulei de cocos …. Totuși vreau să scap de iritații (mă fac cu lama)

Răspuns Apreciat de Editori
| NotAndreea a răspuns:

Foloseste crema de ras.
De ce?
Deci cand te razi cu lama, practic iti iei un strat extrem de subtire de la suprafata pielii, din epiderma. Asta inseamna ca porii din piele sunt expusi si daca ai piele sensibila devin iritati. Crema de ras iti lubrifica pielea, face ca lama sa alunece pe piele si asta inseamna mai putin contact cu porii.
Niciodata nu pune crema sau nu fa dus dupa ce te-ai ras. Fiindca porii sunt deja iritati si deschisi si facand asta ii iriti si mai rau.
Nu folosi lamele ieftine sau pentru femei. Investeste intr-o lama buna de barbati. Observi imediat diferenta pe pielea ta.
Investeste intr-o crema buna pentru hidratare. Ai pielea uscata daca te iriti usor.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sub nici o forma nu folosesti scrub dupa epilare!
Pe o piele deja iritata nu pui nimic care sa irite si mai mult.

Depinde totusi ce anume ai folosit la epilat: crema epilatoare, ceara calda, ceara rece, benzi?

| Violleta2022 a răspuns:

Opa, acum am vazut unde ai scris ca te faci cu lama...
Pai aia NU este epilare, ci barbierit/ras, adica taiat firul de par si rasul este facut incorect, de aceea te iriti.
Epilarea se face cu crema epilatoare sau ceara, rasul si barbieritul NU sunt metode de epilare!

Un barbierit corect/ ras, se face intotdeauna incepand cu clabucirea picioarelor foarte bine cu apa calda si sapun, iar rasul se face intotdeauna in sensul de crestere al firului de par, adica DE SUS in JOS (de la sold spre glezna) si nu vice versa, ca de aceia te iriti, taind firul in raspar.

| dullcat a răspuns:

Buna.Este obligatoriu sa iti exfoliezi pielea inainte, pentru ca acesta este unul din motivele care favorizeaza iritatiile si aparitia firelor crescute sub piele. Dupa ce te dai cu lama poti folosi putin ulei de masline sau de cocos.Eu asa procedez si nu am probleme.Iti recomand lufa din familia castravetelui, exfoliaza foarte bine si nu devine un cuib de bacterii asa cum se intampla cu lufele sau buretii sintetici.Iar daca folosesti aparat de ras de unica folosinta cu mai multe lame, acesta de asemenea contribuie la iritatii.

| dullcat a răspuns:

Acum am vazut ca intrebarea se repeta si cred ca asa cum ai trecut peste raspunsurile de aici, fara sa iei nimic in considerare, https://www.tpu.ro/......gura-lama/ la fel vei face si pentru raspunsurile primite la intrebarea actuala. :)) Great.

| relian a răspuns:

Dupa epilare foloseste un ulei de corp, te dai de 2 ori pe zi sau chiar si o singura data, 2-3 zile la rind si o sa fie bine.
Te epilezi, faci dus, dupa dai cu ulei de asta de corp, daca stii ce zic.

Mati mincat cu galbenelele voastre, cand auzi la romani, da cu crema de galbenele, la orice da cu galbenele, de parca crema aia ar fi muma paduri, sperie orice boala, rezolva orice problema laughing

| Dandinelle a răspuns:

Folosește ulei de cocos pentru a te epila, in loc de săpun, spuma de ras etc..isi face treabă, lasă pielea fina și risc mai scazut

| ValentinMihai78 a răspuns:

Cremă românească de gălbenele. Oricum, orice este cremă de Farmec România.

| Girlygirl23 a răspuns:

Da, îți recomand să ți faci un scrub din cafea, puțin ulei de cocos și gel de dus în asa fel încât sa ți lase pielea curata și hidratata, folosește crema multaa

| PearlRiver a răspuns:

Https://hodaia.ro/ro/
Elixirul pentru barbă