Conturul de ochi mi se pare o alternativa foarte buna.Si eu folosesc de mult timp pentru ca arata foarte bine si se demachiaza foarte usor.Eu am 17 ani si folosesc contur de 2 ani, nu am observat nici o schimbare a pielii, nu am facut riduri sau alte chestii deci il recomand. Cele de la Farmasi sunt foarte bune, nu se intind si se demachiaza usor. Poti invata de pe you tube cum sa il aplici si vei capata in timp dexteritate.Nu uita sa te demachezii mereu si sa aplici o crema hirdatanta macar in jurul ochilor pentru ca se poate usca pielea din cauza demachiantului dar, asta depinde de piele.eu folosesc rimel cand ma dau cu contur deoarece nu imi place cum sta dar tu poti sa incerci cu ambele sa vezi cum iti sta depinde de fata, de forma ochiului etc. Daca mai ai alte intremabi de ajut cu placere.
Si eu am tot 13 ani, dar nu ma machiez, ca peste cativa ani o sa arat ca strabunicamea..Eu te-as sfatui asa: Daca esti multumita de frumusetea ta, nu mai trebuie sa te dai cu cinestie ce, care te imbatranesc ingrozitor dupa ceva timp.
Din experienta iti spun ca machiajul de orice fel aplicat zilnic lasa, si va lasa urme pe chipul tau in timp.Rezultatele se vad din primele 6 luni, daca foloseti prea des astfel de produse (pentru ochi) datorita demachierilor repetate se uzeaza si se raresc genele.Esti tanara inca, e ok sa iti dai cu un pic de contur si rimel din cand in cand dar sa nu le folosesti foarte des.Ca sa iti protejezi genele si sa le faci mai rezistente si lungi, seara inainte de culcare poti sa aplici pe ele cu un betisor de urechi ulei de richin (e cam 3 lei sticluta) avand grija sa nu iti intre in ochi.Bafta!
Parerea mea...Mai bine te dai cu un fond de ten(nu se cunoaste foarte tare mai ales daca e de caliate) decat un contur.Te va face prea matura.Repet,este doar parerea mea.
Si eu ma machiez cam de la varsta ta, deci de vreo 3-4 ani deja, dar pentru inceput nu am folosit decat fard de pleoape, nu foatre puternic.Parerea mea ar fi sa nu incepi cu un machiaj strident, nu e prea potrivit varsei tale. Rimel foloseam si eu dar tus nu, am inceput da il folosesc doar de un an jumate.E adevarat ca folosite des fardurile iti imbatranesc pielea si nu cred ca ai vrea ca la 35 de ani sa arati de 50. Ce nu iti recomand niciodata, nici cand mai cresti e fondul de ten, care nu lasa pielea sa respire si care desi acopera imperfectiuni, provoaca si mai multe eruptii sau cosuri. orice vei face, sa nu uiti niciodata sa te demachiezi seara! Macar noaptea sa iti respire pielea cum trebuie
Buna si eu am tot 13 ani si m-am gandit sa ma machez, dar am un ten ca si al tau si m-am decis ca am tenul aproape perfect. Deci parerea mea este sa nu te machezi (dar poti sa-ti dai cu un strugurel), deoarece ai un ten foarte frumos si sunt sigura ca nu vrei sa-l strici.