Foloseste un sampon bland care sa nu-ti usuce sau irite scalpul. Daca scalpul o sa fie uscat el o sa simta nevoia sa produca si mai mult sebum.
Foloseste samponul Balea Med Ultra Sensitive ( il gasesti in magazinele DM ) - nu contine iritanti, are surfactanti/agenti de curatare blanzi si multe ingrediente benefice pentru scalp precum : Glycerin, Panthenol ( vitamina B5 ), Niacinamide ( vitamina B3 ), Tocopherol ( Vitamina E ) si Lecithin.
https://www.dm.de/balea-shampoo-ultra-sensitive-p4010355795809.html
Spala si clateste bine parul si scalpul. Ai nevoie de doua samponari, prima care sa dureze 3-4 minute, timp in care iti masezi scalpul cu buricele degetelor ca sa indepartezi sebumul ( fara sa freci! ) si restul impuritatilor, iar a doua care sa dureze mai putin pentru a te asigura ca scalpul este perfect curat. Clateste timp de cateva minute ca sa te asiguri ca indepartezi samponul. Daca parul nu este clatit bine o sa se ingrase mult mai repede.
Poti sa alternezi samponul Balea cu un sampon sebo-regulator :
https://comenzi.farmaciatei.ro/......-p10045427
Nu iti baga mainile prin par si evita perierea parului de multe ori pe zi. Daca scalpul se ingrasa trebuie sa il speli. Evita alimentele grase si prajelile. Evita produsele de styling si balsamul aplicat aproape de radacina. Evita sa folosesti uscatorul de par la o temperature ridicata, apa fierbinte ( stimuleaza productia de sebum ) sau rece atunci cand iti speli parul si baile fierbinti cu abur pentru ca nu sunt sanatoase pentru piele si nici pentru scalp. Sauna iese din discutie lejer. Evita sa-ti uzi parul si scalpul cu apa de la piscine sau mare, nu sta in soare si daca stai foloseste o palarie sau o sapca. Daca ai matreata trateaz-o, evita stresul pentru ca el este responsabil pentru caderea parului, matreata si productia excesiva de sebum.
Poti sa iti aplici o data pe saptamana uleiuri cu o concentratie de acid oleic mai redusa pe care sa le ti pe par si scalp cat poti tu de mult (1/6/24 de ore ).
Poti sa folosesti : ulei de germeni de grau ( 15% concentratie acid oleic ) – contine o cantitate foarte mare de vitamina E, macese ( 15% ), jojoba ( 12%), seminte de bumbac (25%), canepa ( 12% ), samburi de struguri ( 20%), coacaze negre ( 10% ), seminte de bumbac ( 18%), seminte de merisor ( 25% ), in (20%) si ulei de borago ( 17%)
Iti poti face un mixt folosind ulei de germeni de grau, samburi de struguri, coacaze negre si macese. Uleiul trebuie sa fie usor incalzit inainte de aplicare. Poti sa scufunzi sticla cu ulei intr-o cana cu apa pe care ai incalzit-o in prealabil. Mastile cu ulei te pot ajuta sa reglezi productia de sebum.
De cate ori iti speli parul de atatea ori trebuie sa-ti speli si peria de par. Peria o poti spala cu ajutorul unei pensule de vopsit si cu un sampon mai dur sau sapun lichid. Mai poti folosi o data pe saptamana si bicarbonate de sodium cu otet, lasand solutia sa actioneze 5 minute. Astfel eviti aducerea de impuritati pe par si scalp cand el este curat.
Eu imi spalam parul zilnic pana am descoperit samponul head and shoulders classic clean 2 in 1 ( incercasem multe sampoane inaintea lui – pentru par gras sau nu ), cu el am parul curat 4 zile, dar nu are cea mai stralucita lista de ingredient.
Samponul uscat Batiste te ajuta sa sari peste cateva spalari, dar contine foarte multi iritanti care-ti afecteaza scalpul si iti pot provoca si caderea parului. Uite lista de ingrediente, te cam sperii :)) : http://www.alegesanatos.ro/......-2337.html
Salutare! Cu totii ne dorim un par stralucitor si curat! Insa trebuie sa avem grija de el! Trebuie sa ai in vedere ca samponul tau ar trebui sa ti se potriveasca si sa nu iti incarce parul! Poti incerca si tratamente naturale precum sa cumperi aloe vera planta si sa ii iei continutul, sa-l faci lichid cu blenderul si sa-l pui pe toata radacina parului si sa-l lasi sa actioneze cel putin 0 jumatate de ora! Astfel de tratamente poti vizualiza pe Instagram! Orice problema se rezolva! Meriti "a doua sansa"
E posibil să ți se fi schimbat tipul de păr. Poți încerca șampon pentru părul gras sau șampon uscat. Nu este bine să speli atât de des părul, îți afectează Ph-ul scalpului, iar pe termen lung pot apărea probleme: mânărimi, păr deshidratat, mătreață etc. Mult succes!