anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei! Stie cineva un tratament natural pentru cosurile de pe fata? Stiu ca se foloseste o pasta din menta! Dar acum nu beneficiez de astfel de plante! NU doresc tratamente cumparate, caci am pielea destul de sensibila! Ajutor!winking

Răspuns Câştigător
| RxTx a răspuns:

Da eu stiu unul foarte bun
Te speli bine cu sapun protex cu propolis seara si dimineata
iar daca in 7 zile nu scapi de cosuri
atunci e mai complicat:

1 renunti la carnea de porc!
nu mai manci grasimi ( cascaval margarina ulei... )
incerci sa nu mai mananci nimic care contine cimicle
Incerci sa te masturbezi mai mult sau sa faci sex daca gasesti cu cine!

Daca tot nu iti trece mergi la un dermatolog si daca iti da ceva care contine premisol scuipal in ochi!

Apoi mergi pe strada Maica Domnului la magazinul Connex Electronic si cumpara de acolo Alcool Izopropilic 100Mililitri
iti ajung
este un alcool foarte foarte pur
99, 6% alcool

te speli bine cu sapun protex te limpezesti foarte bine apoi te stergu cu un tampon pentru demachiat imbibat in alcool izopropilic

acesta dizolva grasimile
omoara bacteriile virusii si microbii
dar cea mai buna caracteristica a lui este ca nu ataca pielea

Pentru ca are un atom de carbon implus
Este facut special contine acel atom de carbon suplimentar
special ca sa nu atace si sa dizolve tesuturile vii.

Am inteles ca in America se foloseste la salvare.
pentru ca este scump la noi in ro sa trecut la spirt naspa care pute si corodeaza arde... si ustura

Pe cand Alcoolul Izopropilic nu ustura
Usturimea din alcool si halucinatiile vin de la
Etilen si alti compusi chimici ce se regasesc impreuna cu un alcool imperfect

E imposibil sa nu iti treaca!

Nu mai pune mana murdara pe fata!
Spala-te pe maini des cu sapun protex!

Nu incerca sa storci cosii pana cand nu te-ai desinfectat pe maini cu sapun si alcool izopropilic!

Ia-te de ceva sport alergat inot ciclism pentru ca grasimile din organism sa se elimine
pentru ca alt fel o sa te ingrasi pe zi ce trece
si cand o sa vrei si tu sa faci sex dragoste o sa gafaii si partenerul de viata o sa fie nemultumit de tine

| 13cris a răspuns (pentru RxTx):

Mersi de raspuns! Nu ma deranja daca nu mai adaugai ultima partewinking. Partea rea e ca deja ma spal zilnic cu sapun PROTEX... dar nu isi face efectul! sad

| RxTx a răspuns (pentru 13cris):

Acneea
Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia la un anumit moment. Poate aparea la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece le poate cauza o stare de stanjeneala si anxietate. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri cara apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.


Ea se poate manifesta in diferite moduri:
Cosurile sunt mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
Punctele negre sunt formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
Punctele albe sunt mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
Chisturile se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.


Care sunt persoanele afectate de acnee?

Acneea afecteaza, preponderent, adolescentii, ca urmare a intensei activitati hormonale specifice pubertatii. De asemenea, cazurile de acnee sunt foarte raspandite in cazul indivizilor care prezinta hipersecretie a glandelor sebacee. Asadar nu numai adolescentii se confrunta cu aceasta problema, ci poate afecta si copiii si batranii in egala masura.

O problema interesanta este aceea ca acneea se pare ca ar afecta in mod diferit persoanele de sex opus. Inainte de pubertate este mai raspandita in randul fetelor; pe perioada pubertatii, fetele si baietii sunt afectati in mod egal de acnee, insa cazurile mai complicate sunt intalnite la persoanele de sex masculin; iar in adolescenta apare mai mult la persoanele de sex feminin.


Care sunt zonele predispuse la acnee?

Cele mai expuse suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.


Cand apare acneea?

De obicei, acneea incepe sa isi faca aparitia la pubertate. De cele mai dese ori persista 5 ani de zile, dar nu este exclus ca unele persoane sa se confrunte cu aceasta problema timp de 10-20 de ani. Aproximativ 25% dintre adolescentii care sufera de acnee in adolescenta, nu vor scapa de ea nici dupa ce vor implini 25 de ani. Cauzele sunt greu de deslusit, dar sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care femeile la 20, 30 sau chiar 40 de ani se confrunta cu acneea pentru prima data. Uneori se poate intalni chiar si la noii nascuti.


Cum te afecteaza acneea?

Acneea nu cauzeaza numai disconfort fizic, ci poate avea un impact emotional si social major asupra vietii tale. Cosurile pot fi inofensive sau dureroase, iar in cazuri extreme sunt umplute cu puroi si sange care pot pata cearsafurile si hainele.

Daca te simti stanjenita de infatisarea pe care o are tenul tau, situatia este grava. Efectele emotionale pot conduce la schimbari de stare, depresii, auto-izolare sau scaderea popularitatii in scoala sau la serviciu. Daca starea acneei se inrautateste, ea poate lasa cicatrici pe care vei fi nevoita sa le suporti cativa ani de zile, prin urmare este indicat pe cat posibil sa previi aparitia acestora.


Care sunt factorii care cauzeaza aparitia acneei?
Hipersecretia glandelor sebacee - glandele sebacee sunt localizate in profunzimea epidermei. Fiecare dintre ele este "conectata" cu un canal stramt, numit folicul, unde se afla un fir de par. Glandele acestea produc o secretie uleioasa, cunoscuta sub denumirea de sebum, care se raspandeste spre suprafata pielii prin intermediul foliculilor, pe care ii lubrifiaza - actiune exercitata si asupra portiunii de epiderma ce inconjoara fiecare folicul in parte. Fiecare folicul are o deschidere externa (la suprafata epidermei), care se numeste por. Dimensiunea glandelor sebacee este variabila, cele mai mari fiind asociate cu porii vizibili ai pielii. Glandele sebacee sunt stimulate de hormoni pentru a secreta sebum - in special de catre hormonii masculini care se numesc hormoni androgeni (care se gasesc si in organismul femeii, dar, firesc, in proportie mult mai mica decat in cazul barbatilor). Acesti hormoni sunt produsi de ovare, respectiv testicule. De asemenea, atat in organismul femeii, cat si al barbatului, hormonii androgeni sunt produsi si de glandele suprarenale. In perioadele marcate de stres, aceste glande secreta o cantitate mai mare de hormoni androgeni, cauzand si hipersecretia glandelor sebacee. De asemenea, la pubertate, glandele sebacee sunt hiperactive, ca urmare a modificarilor de ordin hormonal care au loc in organism.
Blocarea porilor - ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee, epiderma capata un aspect lucios, fiind "uleioasa" la atingere. Acneea apare atunci cand porii (prin care circula sebum - de la glandele sebacee spre suprafata pielii) se blocheaza, iar secretia de sebum ramane "captiva". Porii sunt blocati de un cumul format din celule moarte si seboree. Cauza acestui blocaj nu este cunoscuta, dar nu reprezinta consecinta unei igiene defectuoase. Din porul blocat, se va dezvolta un punct alb sau negru.
Infectia bacteriana - cu toate ca acneea nu este provocata de o infectie bacteriana, bacteriile inrautatesc situatia. Bacteria Propionibacterium acnes se gaseste in mod normal la suprafata pielii, actionand ca o bariera de protectie a pielii fata de alte bacterii daunatoare. Atunci cand secretia de sebum este "captiva" in foliculi, aportul de bacterie Propionibacterium acnes creste la nivelul porului blocat. Bacteriile daunatoare produc o serie de compusi chimici care ataca epiderma, provocand inflamatii si agravand iritatiile.
Inflamatia pielii este insotita de simptome precum: inrosire, stare de disconfort si fierbinteala la nivelul epidermei. Inflamatia apare atunci ca urmare a incercarii sistemului imunitar de a respinge o substanta straina - in cazul de fata fie bacteriile, fie componentele iritante produse de acestea.

Acesti patru factori contribuie la blocarea porilor, ceea ce se manifesta prin
aparitia punctelor negre, respectiv albe, a pustulelor (cunoscute sub denumire de cosuri) si a chisturilor.

Punctele negre se formeaza atunci cand porii sunt blocati aproape de suprafata pielii. De regula nu se inflameaza, iar culoarea lor se datoreaza unui pigment negru - si nu a reziduurilor depuse in pori.

Punctele albe se dezvolta ca urmare a unui blocaj survenit in profunzimea porului. In lipsa unei cai de drenaj, sebumul se acumuleaza la nivelul pielii, astfel formandu-se puncte albe sau de culoarea pielii. Spre deosebire de punctele negre, punctele albe prezinta o probabilitate mai crescuta de a conduce la aparitia cosurilor.

Pustulele (cosurile) apar atunci cand peretii folicului blocat se rup. Sebumul, celulele moarte si bacteriile care se gasesc in mod normal la suprafata pielii patrund in interior si irita epiderma, formand mici inflamatii.

Chisturile sunt acele inflamatii mai mari, de culoare rosie, situate in profunzimea epidermei, care indica o infectie aflata intr-un stadiu mai avansat.


Alti factori care contribuie la agravarea acneei:
Alimentatia defectuoasa - persoanele care consuma in mod constant ciocolata, snacks-uri si, in general, alimente de tip fast-food sunt mai expuse la aparitia acneei. Pe de alta parte, in urma unui proiect de cercetare intreprins de o echipa de nutritionisti din strainatate, s-a ajuns la concluzia ca oamenii a caror alimentatie zilnica este compusa in principal din fructe, legume, peste si carne slaba nu prezinta simptome specifice acneei. Specialistii in nutritie recomanda o dieta cat mai saraca in grasimi, cereale, paine si dulciuri. Cresterea cantitatii de zahar la nivel sanguin, ce survine ca urmare a consumului ridicat de alimente mentionate, are drept consecinta stimularea unor modificari hormonale care constituie "avanpremiera" acneei;
Un rol important in aparitia acneei il constituie factorul ereditar;
Stresul este "responsabil" uneori de aparitia acneei. Modificarile de ordin hormonal pot aparea ca urmare a stresului, iar hormonii sunt cei care stimuleaza activitatea glandelor sebacee. Exista riscul ca aceste persoane sa opteze pentru un tratament impropriu al acneei, tocmai pentru ca nu au detectat adevarata ei cauza, fapt care poate agrava situatia;
Transpiratia se pare ca inrautateste starea acneei in 15% din cazuri. De asemenea, umiditatea si hainele stramte ii pot agrava starea;
Produsele cosmetice pot produce iritatii ale porilor care se umfla si se blocheaza. Sunt recomandate produsele cosmetice care nu contin uleiuri, dar uneori chiar si acestea sunt nocive pentru un ten sensibil.


Cum se poate preveni acneea?

Este recomandata utilizarea produselor de curatare antibacteriale, non-uleioase cum ar fi masca de argila care contine echinacea. Zincul, vitaminele A,B si E, echinacea si cimbrul au efecte terapeutice asupra acneei.
Fereste-te de cremele pentru fata sau alte produse care contin urmatoarele ingrediente: socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate si sodium chloride, deoarece acestea produc acneea;
Constipatia este principalul motiv care determina aparitia acneei;
Consuma multa apa pentru a preveni cele mai multe dintre problemele pielii;
Evita consumul de ciocolata, alimente prajite si zahar rafinat;
Pastreaza-ti pielea mereu curata cu ajutorul sapunurilor blande si a apei caldute;
Nu incerca sa cojesti cosurile, deoarece s-ar putea sa ramai cu semne pe fata;
Mananca multe fructe si legume;
Ia suplimente de vitamina B complex si zinc in fiecare zi pentru a intari rezistenta pielii;
Aplica o pasta din castravete pe fata si indeparteaz-o dupa 20-30 de minute cu apa calduta.

3 răspunsuri:
| TimpFaraTimp a răspuns:

Pune zeama de lamaie pe un disc demachiant si da-te.am o prietena care s-a dat si s-a curatat vizibil...nu mai era rosie, nici nu mai avea pielea grasa

Întrebări similare