| byapiki a întrebat:

Hei TPU, am nevoie de ajutor. M-am cam ingrasat, iar Mama mea ma forteaza sa mananc mai mult decat am nevoie. Si nici la sala nu ma lasa sa merg. Cum as putea sa slabesc fara sa tin cura? Dau funda. Va rooog

Răspuns Câştigător
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!

Important! Nu este cazul să ţii diete deoarece pot avea efecte nedorite. De exemplu dacă acum slăbeşti 10 kilograme şi începi să mănânci din nou, vei pune înapoi 15 kilograme. Nu trebuie să te înfometezi. Este bine să slăbeşti câte puţin dar sigur.

Să vorbim în primul rând de alimentaţie.
Trebuie să ai un stil de viaţă sănătos.
Încearcă să nu consumi grăsimi, prăjeli, dulciuri, pâine şi băuturi acidulate.
Mănâncă carne de pui fiartă sau la grătar, salată, iaurt degresat, Bake Rolls, multe fructe şi multe legume.
Dacă îţi este poftă de ceva dulce, nu mânca prăjituri şi ciocolată. Mănâncă iaurturi Jogobella deoarece sunt sărace în calorii, batoane Fitness, biscuiţi Belvita sau fructe.
Încearcă să nu iei mese la ore târzii.

Sportul are un rol important, de asemenea. Dacă ai posibilitate înscrie-te la sală la Aerobic sau la aparate.
Poţi alerga seara sau poţi face acasă abdomene, genoflexiuni, flotări, etc.
Caută pe Youtube filmuleţe cu exerciţii pentru anumite părţi ale corpului. Găseşti de orice fel.

Mult succes!

14 răspunsuri:
| KellyGreen a răspuns:

Buna!
Pentu a slabi ai nevoie de macar unul dintre acest 2 lucuri: sport sau dieta. Cand le combini rezultatele sunt minunate. In situatia ta, eu te-as sfatui sa stai de vorba cu mama ta si sa ajungeti la un consens. Nu este bine sa iti impuna sa mananci, cu atat mai mult daca te forteaza sa mananci mancare nesanatoasa. Chiar si 5 kg in plus s-a demonstrat ca scurteaza viata cu cativa ani. Este important sa duci un stil de viata sanatos, cu multe fructe, legume, carne slaba si lacatate degresate. Iar la partea cu sportul poti mereg sa alergi pe afar sau cauta pe you tube exercitii, o sa gasesti o gramada. Te asigur eu, la sala tot ce ai in plus este ca acolo trebuie sa stai o ora la coada pentu a folosi un apratat.
Succes!

| Adry05 a răspuns:

Fa-i si tu exercitii acasa. N-ai neaprata nevoie de sala sa slabesti. Fa-i exercitii acasa si mergi cu prietenii tai in parc si alearga/alergati.

| IrinaAniri a răspuns:

Si mama mea ma forteaza sa mananc prea mult, dar gasesc solutii ca sa slabesc, ca de exemplu ii spun ca am mancat mult dimineata si ca nu mai pot, sau ii spun ca mie greata de mancarea pe care te pune sa o mananci, sau ii spun ca am facut o indigestie si e bine sa mananc dietetic, sau te duci cu mancarea in camera ta, mananci cat iti trebuie si restul dai la catel happy la mine functioneaza, depinde cat de vicleana esti. si legat de sport nu trebuie sa te duci la sala, fa pur si simplu orice fel de miscare, indicat ar fi inotul

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fara dieta si sport nu ai cum sa slabesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fara cura nu se poate. Poti face ce a spus @Copita, daca nu te prinde. Numai in Ardeal am intilnit femei care vor sa fie grase. Nu le inteleg, mai ales ca acum toate sint deformate si majoritatea au diabet.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Eu am slabit alergand toata vara( seara) si mancand supe de legume si fructe.

| lilith666 a răspuns:

Incearca prin bulimie. Trebuie sa mananci mult iar apoi sa vomiti. Asa nu te vei duce la sala, mamata va fi fericita ca "mamanci'' iar u vei slabi.

| AlexDaniel7293 a răspuns:

Arunci mancarea pe geam iar cand iesi afara alergi

| Adry05 a răspuns (pentru AlexDaniel7293):

Ce sfat tampit! Cum sa-i zici sa arunce mancarea? Dar ce ai de gand cu sfatul asta? Sa-i zici sa numai manance? O sa ajunga anorexica daca se ia dupa tine!

| AlexDaniel7293 a răspuns (pentru Adry05):

>. Mananca cat are nevoie si restul arunca daca o forteaza... la asta ma refeream. nu ma refeream sa stea hamesita...

| Adry05 a răspuns (pentru AlexDaniel7293):

Pai din ce i-ai zis exact asta reiese.

| RalucaGabriela12 a răspuns:

Cati ani ai? Pun aceasta intrebare deoarece pana pe la vreo 14-15 ani ma fortau si pe mine sa mananc, chiar daca nu imi trebuia si spuneau ca nu-mi trebuie mie sa fiu slaba, nici la sala nu m-au lasat pana anul trecut si am 17 ani, incearca s avorbesti deschis cu mama ta despre asta sau fa tu abdomene, alearga, chiar daca mananci bea apa plata cu lamaie, mananca multe citrice. alea ajuta la slabit iar mama ta nu va vedea decat ca mananci mai multe fructebig grin. Sau fa-i o salata de fructe si pune-o sa manance apoi intreab-o daca este satula. daca este, poate te va lasa si pe tine mai moale, poate sa mnanci fructe in loc de mancare mai ales acum, pe vara.

| Mully a răspuns:

Sfatul meu e sa incerci sa nu mananci sneksuri sau ciocolate.Incearca fructele si ai putea sa bei ceai pentru slabit.

| georgesopu a răspuns:

Fa multa miscare.......foarte multa miscare. Eu am 1, 77 m inaltime, 45 ani si 64 kg.