| HeyLyn a întrebat:

Parul meu este pisicos si se ingrasa repede, adica dupa 2-3 zile de cand fac baie. Ce tratament(nu foarte scumpe) imi recomandati? Funda kiss

Răspuns Câştigător
| ChristinaO a răspuns:

Si eu am aceeasi problema, si am pus aceeasi intrebare pe TPU, la care am primit un raspuns foarte util.Am sa ti-l dau si eu, mai departe: incearca sa pui putina pudra de talc pe par, atunci cand este mai murdar. pudra va absorbi acea...grasime de pe par, sau ce o fi.La mine a dat rezultate, insa ma rog, tot imi spal parul odata la 2 zile, dar metoda aceasta ajuta, cand nu ai de ales.Succes!

5 răspunsuri:
| Vali87 a răspuns:

Trebuie sa gasesti un sampon care sa se potriveasca parului tau, eu am incercat Squanorm -Ducray si Alpecin , ambele pentru par gras si nu si-au fc nici un efect. Asa sampoane pentru par gras mai sunt Vichi Dercos, Sabal, Alpecin - sunt doua pentru par gras, Apivita, Foltene, Herboschopy si cam atat. Chestia e ca sunt cam scumpe si sa dai 30 40 RON pe unul si sa nu isi faca efectul e nasol. Poti sa nimeresti unul de la care nu faci matreata si te speli o data la 3 seri. Eu asa fac cu Squanorm si e cat de cat ok. Dc te duci la dermatolog tot pe incercate ti le da.
Referitor la cele obisnuite Pantene Prove, Head & Sholders, Syoss nu prea ti le recomand dar dc esti tentata poti incerca

| Gufiii a răspuns:

Fa baie :duminica, marti, joi si tot asa sau tunde-te si mie pe timpul ierni mi se ingrasa aprul din cauza cab purtam fes:\

| HeyLyn explică:

Pt. toate fetele cu aceste probleme:
Motivul pentru care părul se îngraşă este, de cele mai multe ori, excesul de sebum. În următoarele rânduri am să vă dau câteva reţete pentru tratarea acestuia. Sper să vă ajute:

- Încercaţi să vă clătiţi părul cu infuzie din frunze de nuc. Veţi observa că părul va căpăta nuanţe de brun, dar va fi şi vindecat.

- Masaţi-vă capul cu tinctură de brusture. Aceasta are proprietatea de a întări firul de păr şi a echilibra sebumul.

- Încercaţi să puneţi în apa de clătire 2-3 picături de ulei de arbore de ceai. Acesta, ca şi tinctura de brusture, va echilibra sebumul.

- Se adaugă 4 linguriţe de plante uscate (urzică, rozmarin, coada-calului şi cimbru) în 150ml de apă. Se prepară infuza, se strecoară, după care se adaugă o linguriţă de oţet de mere sau suc proaspăt de lămâie. Se aplică pe păr după ce acesta a fost spălat şi se lasă să se usuce de la sine.

| HeyLyn explică:

Motivul pentru care părul se îngraşă este, de cele mai multe ori, excesul de sebum. În următoarele rânduri am să vă dau câteva reţete pentru tratarea acestuia. Sper să vă ajute:

- Încercaţi să vă clătiţi părul cu infuzie din frunze de nuc. Veţi observa că părul va căpăta nuanţe de brun, dar va fi şi vindecat.

- Masaţi-vă capul cu tinctură de brusture. Aceasta are proprietatea de a întări firul de păr şi a echilibra sebumul.

- Încercaţi să puneţi în apa de clătire 2-3 picături de ulei de arbore de ceai. Acesta, ca şi tinctura de brusture, va echilibra sebumul.

- Se adaugă 4 linguriţe de plante uscate (urzică, rozmarin, coada-calului şi cimbru) în 150ml de apă. Se prepară infuza, se strecoară, după care se adaugă o linguriţă de oţet de mere sau suc proaspăt de lămâie. Se aplică pe păr după ce acesta a fost spălat şi se lasă să se usuce de la sine.

Răspuns utilizator avertizat