Dacă sunt mai mari puţin, le înţepi la bază cu un ac dezinfectat şi le storci. Apoi dezinfectezi şi dai cu o cremă hidratantă sau cremă de gălbenele. Îţi rămâne un semn micuţ cam 10 ore, după îţi trece, cu tot cu roşeaţă.
NU NU NU. Niciodata. de ce dai asemenea sfaturi? Stii macar ce sunt? Citeste-ste raspunsul meu si vei afla. te rog eu macar in probleme medicale, nu mai posta prostii.
ştiu perfect ce sunt, am avut şi eu, am procedat de fiecare dată aşa şi n-am avut probleme. + că aşa mi-au recomandat 2 dermatologi. Ideea e să ştii să recunoşti un punct de grăsime, să nu fie aluniţe sau altele. cei de prin zona ochilor nu te atingi.
Ok. Sa incepem cu inceputul. Noduli de grasime(cum li se zice popular) sau lipomi, sunt o proliferare anormală a ţesutului gras. Poate apărea oriunde există celule adipoase în organism, cel mai frecvent în grăsimea de sub piele (lipom subcutanat), din jurul intestinelor (lipom mezenteric) sau în ţesutul adipos din spatele peritoneului (lipom retroperitoneal). Practic, celulele adipoase nu se mai dispun într-un strat uniform, ci formează aglomerări cu vascularizaţie proprie, fiind de cele mai multe ori separate de ţesuturile vecine printr-o foiţă subţire numită capsulă.
Pentru că ajunge să se dezvolte oarecum independent de ţesutul gras din jur, lipomul este considerat o tumoră, medicii numindu-l de aceea şi tumoră lipomatoasă (de la „tumor", care în limba latină înseamnă „umflătură"). Asta nu înseamnă nici pe departe că lipomul este un cancer. El poate să crească în timp la dimensiuni impresionante, dar nu îşi depăşeşte capsula şi nu dă niciodată metastaze la distanţă, fiind aşadar o tumoră benignă. Chiar şi atunci când avem de-a face cu lipoame policiclice, cu mai multe prelungiri, a căror lăsare pe loc poate da recidive locale după operaţie, lipoamele ca atare nu sunt tumori maligne. Când ele apar în număr foarte mare la acelaşi pacient vorbim de lipomatoză, o boală ereditară provocată de o anomalie genetică şi nicidecum un cancer al ţesutului gras.
SOLUTIE: Pentru inlaturare, trebuie sa te prezinti la un medic, care le va scoate prin incizii minuscule, cu tot cu "radacina", astfel fiind 100% sigur ca nu exista risc de cancer.
NU LE ATINGE, NU LE RUPE. Riscul de infectie, degenerare in cancer etc, este urias. Nu lua in considerare raspunsul de mai sus. Pentru detalii suplimentare intra aici=
http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/noduli-de-grasime
sau aici
http://www.teodorbuliga.ro/lipomul-tumora-sau-%E2%80%9Ebula-de-grasime
sau aici
http://sfaturi.eva.ro/......12154.html
Sper ca raspunsul meu sa te ajute si sa fie cel pe care il cautai. Bafta
DaciaRomania întreabă: