| AnonimC a întrebat:

Stiti tratamente naturiste pentru puncte nerge?
adica lucruri pe care sa la am in casa.
Funda b-)

6 răspunsuri:
| CEA a răspuns:

Sa-ti spun cum am scapat eu de cosuri.
De doua ori pe saptamana clocoteam apa in care puneam o lingura de sare mare, stateam 10-15 minute asa dupa care (aveam pregatit tifon si o cana cu apa si malai) inmuiam tifonul in cana si ma frecam pe fata.Pentru hidratare foloseste sapunul Dove.

| Meganos a răspuns:

Primul pas pe care trebuie sa il faceti atunci cand incepeti curatarea tenului si scoaterea punctelor negre il reprezinta o baie cu aburi fierbinti pentru fata. Fierbeti apa cu musetel (are efecte antiseptice) si puneti-va deasupra recipientului cu un prosop in cap. Astfel aburii va vor inmuia tenul si vor deschide porii, asa incat scoaterea punctelor negre va fi mai usoara. Apoi, fie stoarceti porii (eventual pe cei mai mari dupa o curatire stricta a mainilor si unghiilor), fie inrolati pe aratator un tifon cu care frecati tenul acolo unde este nevoie. Nu trebuie sa frecati excesiv, caci pielea fetei este foarte sensibilia si riscati sa va produceti singure rani care nu numai ca vor arata ca zone rosiatice, dar vor prinde si crusta, ceea ce e destul de inestetic. Pentru un efect abraziv mai bun puteti freca tenul si cu malai. De asemenea se poate prepara acasa o masca din cateva lamai (doua- trei), trei albusuri batute spuma si 100 ml alcool de 70 de grade. Toate ingredientele se amesteca si lotiunea rezultata se aplica pe fata zilnic.

| Kasia a răspuns:

Spala si exfoliaza pielea folosind un agent de exfoliere usoara.
Usuca pielea, batand-o usor cu palmele si abureste fata. Poti adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in bolul cu apa calda pe care-l folosesti pentru aburire.
Dupa 10 minute de aburire, porii se vor deschide.
Poti folosi o masca sau un tratament facial pentru eliminarea punctelor negre. Aplica masca pe fata conform instructiunilor de utilizare. Dupa 10 minute, clateste cu apa calduta.
In cazul in care nu ai o masca, poti utiliza un extractor de puncte negre. Le storci usor, apoi aplici o crema usoara antiseptica pe zona respectiva.
Poti folosi benzi pentru puncte negre in loc de metodele mentionate mai sus.
Usuca pielea, batand-o usor cu palmele si repeta procedeul de doua ori pe saptamana. Urmeaza o rutina de ingrijire a pielii, si asta te va ajuta sa scapi de punctele negre, incet, dar constant.

| beatrice9849 a răspuns:

Trebuie sa te speli mereu cu apa rece pe fata ca sa ai porii inchisi, altfel mizeria patrunde mai usor in piele si o data la 3 zile spalate cu malai sau tarate pe fata, trebuie sa freci bine, apoi te clatesi tot cuapa rece! Eu fac asat de foarte mult timp si nu am nimic pe fata! Bine sa nu te astepti ca imediat ce te-ai spalat sa-ti treaca imediat ca prin minune!

| Nitescu_Theodor_1995 a răspuns:

Ca sa iti cureti fata, atat de cosuri cat si de puncte negre, inainte sa te culci[si somnul de dup'amiaza] sa dai cu vata inmuiata in spirt pe intreaga fata. grabeste,, coacerea'' cosurilor, previne formarea de noi cosuri si curata si previne punctele negre.