| andreea567890123 a întrebat:

Stiu ca in general chelia nu apare la femei si daca apare, apare pe o parte mica. Asa e mama.
Mama are o parte mai micuța în care nu prea are par, dar are par rar in partea aia si se vede pielea capului.
Asta e chelie, nu?
Tin sa mentione, ca nu se vede chiar asa rau, e doar o porțiune.
Care e sansa sa nu fac si eu astfel de chelie? Sfaturi? Cum sa scap de ea daca o sa fac?

33 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns (pentru andreea567890123):

Ce a spus colegul este corect, insa nu exista solutie decat daca are o alta boala (si daca are, sa se rezolve problema), si deci nu e de la faza ca are mult testo, ca daca e de la mai mult testo, atunci nu se poate rezolva decat cu un medicament care se numeste Propecia, dar asta medicul hotaraste la o adica, deci exista solutii totusi.
Substanta e baza a medicamentului este finasteride.

dihidrotestosteronul distruge parul adica DHT, adica parte din testo. De aia multi barbati chelesc. Sufoca radacina parului, nu se mai alimenteaza cu oxigen din sange, si adios.
Se poate face analiza la laborator, uite de exemplu:

https://www.synevo.ro/dihidrotestosteron/

Si se poate observa daca nivelul este peste normal la dansa, in functie de asta, va duceti la medic si puneti problema.

Eu ti-am dat deci si ceva solutii.

| Mosotti a răspuns (pentru SporeBox):

Da, eu i-am dat si solutii pe axa variantei cu testosteronul, sa vedem acum ce si cum, la analize se va vedea daca are secretie mai mare decat normal de DHT (asta e un metabolit al lui testo, nu se testeaza direct testo), ca DHT-ul face porcaria.
Daca nivelul e ok, atunci automat reiese ca are alta problema, si se va incerca rezolvarea acelei probleme.
Daca nivelul de DHT nu e ok, exista tratament pe care i l-am spus, ca sa discute cu medicul in caz de ceva.
La barbati are efectul secundar cum ca scade libidoul, dar la doamna nu e cazul, pentru ca daca DHT va scadea la normal, abia ca va fi cum trebuie sa fie pe libido ca orice femeie.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca este pe lateral, atunci nu-i chelie, este probabil o dermatita si-i cade din cauza produselor chimice folosite (creme, spume, spraiuri de par, fixative samd).
Daca este pe cap, este din motive hormonale, avand probleme cu tiroida (dereglari majore).