Mai, asta-i prosteala de marketing cu uleiul de salate, sa ia ei niste bani in plus ca se cheama de salate. foloseste orice ulei de floarea soarelui normal, este la fel de bun ca oricare altul. ideaa ar fi ca daca tii cura sa nu folosesti deloc ulei la salate, sau cateva picaturi doar. deci uleiul pe care-l ai in casa si-l folositi curent la gatit sau la salatele normale ale unei familii este foarte bun (floriol de exemplu). in strainatate uleiul de salate este amestecat cu diverse buruieni (asa le zic eu la ierburi aromate gen busuioc, cimbru etc) pentru aroma, si nu orice buruiana merge la orice fel de salata, de-asta se numeste pentru salata pentru ca nu poti praji ceva cu acel ulei din cauza ierburilor pe care le contine.
Daca tot tii cura, ce-ar fi sa renunti de tot la ulei? Eu am un an de cand nu mai pun asa ceva in salata, si nu mi se pare ca uleiul (indiferent de care) ar imbunatati gustul.
Ulei de samburi de struguri. Uleiul de masline are gustul acesta pentru ca in tara ajunge invechit.
Aici sunt cateva uleiuri bune pentru salate si da detalii http://adf.ly/BOHaF de gasit le gasesti in mgagazine si supermarketuri
LisaJulie întreabă: