Exista numeroase produse cosmetice si tratamente naturiste care curata porii, insa niciun tratament nu curata cu adevarat porii in profunzime precum baia de aburi. Aburul deschide porii, iar esentele si ierburile folosite detoxifica in profunzime pielea, hidratand-o si hranind-o. Parfumata si relaxanta, o baie de aburi este solutia perfecta pentru a-ti pastra tenul curat si luminos.
PASI PENTRU O BAIE DE ABURI EFICIENTA
- Spala fata cu apa calduta cu sapun, masand usor. Prinde parul la spate.
- Fierbe un ibric de apa si adauga ierburile in apa clocotita, fructele sau esentele pe care doresti sa le folosesti. Fierbe 1-2 minute si indeparteaza ibricul de pe flacara. Acopera ibricul si lasa-l acoperti timp de 5 minute. Foloseste 1/3 de ceasca de ierburi la 4 cesti de apa.
- Pune apa fierbinte intr-un castron cu diametrul mai mare. Acopera-ti capul cu un prosop mai gros. Pozitioneaza fata deasupra castronului, acoperind cu prosopul si castronul, astfel incat sa nu intre aer rece pe nicaieri.
- Tine ochii inchisi si stai la o distanta de 25 de cm de apa fierbinte. Relaxeaza-te, continua baia de aburi timp de maximum 5-7 minute.
- Dupa ce ai terminat, clateste fata cu apa calduta spre rece si tamponeaza usor cu un prosop pentru uscare.
Sfaturi utile:
- Lasa aburul sa isi faca efectul timp de 3 minute pentru ten uscat sau/si sensibil, 5 minute pentru ten normal si 8-10 minute pentru ten gras.
- O baie de aburi este cu adevarat eficienta o data, maximum de doua ori pe saptamana.
- Daca ai rosacea, arsuri solare si capilare dilatate sau sparte NU folosi baia de aburi! Aceasta va inrautati starea pielii tale.
DUPA BAIA DE ABURI
Dupa ce baia de aburi s-a incheiat, improspateaza pielea cu un toner la fel de natural, pentru a indeparta celulele moarte si pentru a inchide porii. Tonerul ales depinde de tipul tau de ten. Astfel:
- Pentru ten normal – adauga 1 lingura de otet de mere intr-un catron cu apa rece si tamponeaza usor fata cu dischete demachiante.
- Pentru ten sensibil si/sau uscat – Foloseste lapte rece, inmuind dischetele demachiante si tamponand usor fata.
- Pentru ten gras – Foloseste un toner fara alcool, precum apa de trandafiri.
Eu imi fac din cand in cand o "masca" din malai si miere, frecand zonele cu puncte negre si pielea uscata. chiar si pe buze pentru a scapa de cojitele acelea.
O data pe saptamana poti face ceai de musetel, iti pui un prosop pe cap si stai deasupra vasului, lasand aburii sa-ti patrunda porii Te speli apoi pe fata cu apa calduta sau rece ca sa-i inchizi si vei avea un ten mai luminos. Poti pune si niste lamaie in ceai daca vrei Am auzit ca e buna.
Te poti da pe fata cu o felie de rosie ( si aceasta ajuta foarte mult tenul) sau pur si simplu poti manca struguri, prune sau orice fruct albastru. Acestea au grija de pielea ta si reduc efectul de imbatranire al pielii
Asta e ceea ce fac eu ^^ Succes!
Fa-ti o masca din 2 linguri de ulei de masline, un ou si o lingura de miere :*, sau lapte si miere. Sper ca te-am ajutat! :*
Ok deci sa incepem
1)pentru puncte negre sau daca vrei exfoliere etc. exista reteta de scrub cu malai
2)renumita baie cu aburi
asta inseamna ca faci ceai de musetel intr-o oala lasi putin sa se raceasca ca sa nu te arzi si cat inca este cald si ies aburi stai cu fata deasupra acelei oale cu un prosop in cap(ai grija temp sa fie potrivita ca sa nu te oparesti)
P.S:trucul acesta este pentru destuparea porilor si curatarea fetei
3)diferite masti de fructestruguri(feliute puse pe fata etc)
Annaanne491 întreabă:
13DoXy13 întreabă:
DaciaRomania întreabă: